Cafeaua mărește speranța de viață. Noi păreri despre beneficiile cafelei asupra sănătății

Un nou studiu, publicat în Jurnalul European de Cardiologie Preventivă, și-a propus să investigheze relația dintre consumul de cafea și riscul de a dezvolta boli cardiovasculare. De asemenea, experții au analizat modul în care cafeaua afectează speranța de viață. 

Descoperirile au fost surprinzătoare: oamenii de știință au remarcat că utilizarea cafelei măcinate, instant și chiar decofeinizată ar trebui considerată ca parte a unui stil de viață sănătos

Studiul a examinat relația dintre tipurile de cafea și apariția aritmiei, a patologiilor cardiovasculare și a decesului. Pe baza datelor de la British Biobank în rândul adulților cu vârsta cuprinsă între 40-69 de ani. Bolile cardiovasculare au fost înțelese în această lucrare ca boală coronariană, insuficiență cardiacă congestivă și accident vascular cerebral ischemic. 

noi pareri medicale beneficiile cafelei pentru sanatate


În total, 449.563 de persoane au participat la studiu, persoane care în stadiul inițial nu au avut aritmii sau alte tulburări.

Majoritatea participanților au băut cafea instant - 198.062 (44,1%) persoane, 82.575 (18,4%) au preferat cafea măcinată, 68.416 (15,2%) au ales cafea decofeinizată. Ca grup de control, care în principiu nu bea cafea, au fost 100.510 (22,4%) persoane. 

Toate tipurile de cafea au fost asociate cu o reducere a mortalității de toate cauzele

Riscul a fost cel mai redus atunci când se beau 2 până la 3 căni pe zi. 

Comparativ cu grupul de control, probabilitatea mai mică de deces în rândul băutorilor de cafea, în funcție de tipul de cafea, a fost de 14%, 27% și 11% pentru cafeaua decofeinizată, cafeaua măcinată și, respectiv, instantă. 

Aritmia în timpul studiului privind beneficiile cafelei pentru sănătate a fost determinată la 30.100 de participanți. 

Aici, riscul a fost mai mic pentru cei care a ales cafea măcinată și instant. 

Cele mai scăzute riscuri comparativ cu cei care nu beau cafea deloc au fost observate la cei care preferă 4-5 căni de cafea sau 2-3 căni – riscurile au fost reduse cu 17%, respectiv 12%. 


MAI POTI CITI