Când pielea începe să îmbătrânească, cum să o îngrijești astfel încât să se întâmple mai târziu

Ce să faci dacă vrei să-ți păstrezi pielea tânără. Cum să ai grijă de tenul tau înainte să apară semnele îmbătrânirii. Care sunt semnele că pielea îmbătrânește.

Pe măsură ce îmbătrânim, ne schimbăm și învățăm să ne acceptăm puțin diferit. Îngrijirea pielii depinde și de felul în care vă simțiți - puteți lupta împotriva schimbărilor legate de vârstă sau puteți pur și simplu să le observați și să vă limitați la îngrijirea de bază blândă. Vorbim despre ambele variante, precum și despre ce se întâmplă exact cu pielea odată cu vârsta.

Care sunt semnele că pielea îmbătrânește

Pur și simplu, devine mai uscata și mai subțire. Acest lucru se datorează pierderii proteinelor pielii, grăsimii subcutanate și umidității.

Pielea este formată din trei straturi, iar fiecare dintre ele se schimbă în felul său odată cu îmbătrânirea.

Stratul de suprafață, sau epiderma, devine mai subțire odată cu vârsta. Din acest motiv, pielea poate arăta ca o foaie de pergament, prin care vasele sunt vizibile. 

Stratul mai profund, dermul, este format din proteine ​​de colagen si elastina. Împreună cu substanțele lichidului interstițial, acestea sunt responsabile de elasticitatea pielii și de hidratarea acesteia. De-a lungul anilor, procentul de proteine ​​scade, astfel încât fața își pierde tonusul și devine mai uscată.

pareri cauzele imbatranirii pielii si tratamente care functioneaza


Modificări legate de vârstă apar și în grăsimea subcutanată: cantitatea de grăsime scade , ovalul feței „plutește” și apar ridurile.

Ce să faci dacă vrei să-ți păstrezi pielea tânără?

Pentru a face acest lucru, trebuie să acordați atenție obiceiurilor și îngrijirii de bază. Iată o listă de obiceiuri care pot afecta negativ calitatea pielii:

• fumat,
• obiceiul de a te expune la soare,
• consumul de alcool,
• lipsa legumelor și fructelor în dietă,
• consumul activ de zahăr,
• vizita la solar,
• expunere frecventă la soare fără protecție,
• utilizarea de scrub-uri dure,
• lipsa de hidratare în îngrijire.

Cum să ai grijă de fața ta înainte să apară semnele îmbătrânirii

Totul este destul de simplu aici. Îngrijirea de bază este construită pe trei piloni: curățare, hidratare și protecție solară.

Curăță-ți fața cu produse blânde și non-iritante. Cu cât pielea este mai sensibilă, cu atât produsul ar trebui să fie mai blând, dar această regulă se aplică oricărui tip de piele. Produsul poate fi sub formă de spumă, gel, pulbere de enzime sau balsam hidrofil. 

Compoziția este mai importantă decât forma - ar trebui să conțină substanțe ușoare de curățare. Moliciunea produsului este asigurată de mulți factori, dar principalul și important este absența detergenților agresivi sub abrevierea SLS. De la sine, nu dăunează pielii, dar o usucă .

Cremele hidratante țin pielea de deshidratare și uscăciune. Datorită lor, arată elastic, hrănit și strălucește plăcut. In creme, lotiuni si seruri cauta ingrediente hidratante: glicerina, aloe vera, ceramide, acid hialuronic.

Și dermatologii recomandă să vă protejați de soare în fiecare zi , chiar și într-o zi înnorată. Faptul este că razele ultraviolete acționează întotdeauna asupra pielii. Iar daca nu este protejata, ameninta cu aparitia petelor de varsta si imbatranirea prematura a pielii. 

Expunerea la soare fără protecție solară și paturile de bronzat sunt printre principalele cauze ale cancerului de piele. 

Pentru a te proteja de cancer, folosește un produs cu SPF 30 sau mai mare. Și pentru a vă proteja împotriva îmbătrânirii premature , căutați pe etichete abrevierea UPF sau UVA + UVB. 

Ce este atunci îngrijirea anti-îmbătrânire

De fapt, majoritatea produselor din liniile anti-îmbătrânire nu diferă de produsele cosmetice obișnuite - aceasta este aceeași curățare și hidratare. Dar există și componente speciale care pot încetini cu adevărat îmbătrânirea. Dacă acest lucru este important pentru tine, verifică prezența lor în compoziție.


Ingrediente care încetinesc îmbătrânirea pielii: retinoizi și peptide

Recomandările Asociației Americane de Dermatologie dau preferință două grupe de substanțe care combat cu adevărat ridurile. Acestea sunt retinoizi - derivați ai vitaminei A - și peptide, constructori de colagen. Ele inhibă activitatea enzimelor care distrug colagenul și mențin astfel tinerețea pielii. 

Cosmeticele cu peptide pot fi cumpărate pe piața de masă și utilizate fără consultarea unui medic. Dar cu retinoizi, trebuie să fii atent - aceste produse pot provoca iritații severe și roșeață a pielii și nu sunt potrivite pentru toată lumea. Produsele cu retinol, o formă mai blândă a vitaminei A, sunt vândute gratuit. Este mai bine să începeți cu o concentrație scăzută. Și asigurați-vă că utilizați protecție solară.

Unele linii de cosmetice anti-îmbătrânire includ ingrediente active care fac fața să pară mai tânără.

Vitamina C este un ingredient popular . Protejează pielea de daunele UV și ajută la prevenirea ridurilor. Mulți observă că vitamina C dă strălucire pielii și uniformizează tonul feței, așa că o folosesc și tinerii. Și oamenii de știință efectuează cercetări pentru a găsi noi oportunități despre cum poate fi aplicat în îngrijire.

Acizii AHA ajută la îndepărtarea pigmentării și la reînnoirea epidermei. Acestea sunt ingrediente de exfoliere care sunt mai blânde decât scruburile, dar funcționează mai eficient. Acestea includ acizii glicolic și lactic. 


MAI POTI CITI