DE CE ESTE MAHMUREALA PERICULOASĂ PENTRU VIAȚĂ

Alcoolul este dăunător, dar nu orice cunoscător își poate refuza porțiile terapeutice de alcool pentru a „scăpa de stres”, a „crește hemoglobina” sau, fără a se autoînșela, doar de dragul curajului și al bunei dispoziții. 

După o sărbătoare sau o petrecere, întotdeauna vine dimineața, și odată cu ea și o mahmureală, care, pe lângă simptomele dureroase, poate reprezenta o amenințare pentru sănătate și, în unele cazuri, pentru viață.

Cum îți poți ajuta corpul să facă față mahmurelii

Pentru a neutraliza intoxicația cu alcool - o afecțiune ale cărei simptome (greață, vărsături, diaree, dureri de cap și amețeli, tahicardie, tremor la nivelul membrelor și altele) sunt numite mahmureală, este necesar să se elimine acetaldehida și alte produse nocive ale metabolismului alcoolului. organismul cât mai curând posibil. 

Pentru a face acest lucru, trebuie să luați un enterosorbent - un instrument care leagă și îndepărtează în mod natural „consecințele” dăunătoare ale consumului de alcool.

mahmureala ce este cum se trateaza si de ce este periculoasa pentru viata

O indicație directă pentru utilizarea în intoxicația cu alcool este Enterosgel. O caracteristică a Enterosgel este o consistență hidrofilă moale, cu o capacitate mare de sorbție. 

Hidrogelul are proprietăți învăluitoare, prin urmare, pe lângă absorbția selectivă puternică a toxinelor, ajută la restabilirea microflorei, la vindecarea microtraumelor și la ameliorarea inflamației epiteliului gastrointestinal.

Pentru a asigura absorbția în timp util a produselor dăunătoare de descompunere a etanolului, precum și pentru a preveni intoxicația rapidă, este important să luați Enterosgel în doza recomandată cu 30-45 de minute înainte de prima porție de alcool. După ce ați băut alcool, trebuie să luați 3 linguri de Enterosgel și să repetați procedura a doua zi.

În timpul și după sărbătoare, trebuie să beți cât mai multă apă curată. Acest lucru va ajuta la evitarea deshidratării și va accelera evacuarea metaboliților toxici din organism.

Chiar și cei care beau exclusiv de sărbători ar trebui să știe: după un singur consum de alcool tare în cantitate de 3-4 pahare sau un volum de alcool ușor similar în conținut de etanol, apar modificări semnificative ale secreției gastrice, care dispar de la sine abia după 48 de ore! 

Astfel, chiar și consumul episodic de băuturi care conțin etanol poate duce la deteriorarea mucoasei, suprastimularea secreției de enzime în stomac și intestine, perturbarea funcției de barieră a tractului gastrointestinal și apariția simptomelor dureroase de mahmureală.


MAI POTI CITI