DIETA cu BIOPEPTIDE păreri bune în combaterea Obezității și a Diabetului

Dieta cu peptide, sau introducerea biopeptidelor în alimentație este după părerea oamenilor de știință un lucru promițător atât pentru tratamentul obezității cât și pentru prevenirea diabetului și a complicațiilor acestuia.

Deoarece multe biopeptide sunt produse atunci când alimentele sunt descompuse în intestin, nu este surprinzător că multe dintre aceste mini-proteine ​​au un efect asupra sațietății, apetitului sau asupra modului în care organismul digeră alimentele. 

Într-o epocă a obezității, boli de inimă și epidemii de diabet, este evident de ce oamenii de știință ar cerceta în mod activ aceste efecte ale biopeptidelor.

„Se știe că proteinele dietetice induc sațietatea cu grade diferite, dar mecanismul nu a fost clar”, spune Hiroshi Hara, profesor de științe alimentare și biochimie nutrițională la Universitatea Hokkaido din Sapporo, Japonia. 

pareri folosirea biopeptidelor in dieta pentru slăbire si diabet

Adesea, cercetarea începe pentru că oamenii de știință știu că o sursă de hrană este deosebit de bună pentru a-i face pe oameni să se simtă plini sau pentru a scădea tensiunea arterială sau colesterolul. Apoi, cercetătorii încearcă să stabilească ce proteine ​​sau peptide cauzează acest efect.

Pentru Hara, a început cu boabele de soia. Cercetătorii au arătat că o proteină din soia numită β-conglicinină scade colesterolul și scade incidența aterosclerozei la șoareci și suprimă foamea la oameni

Hara a vrut să știe ce peptide mai scurte din proteina β-conglicinină sunt responsabile de activitate. 


Așa cum este standard în încercarea de a izola biopeptide, grupul lui Hara a digerat proteina β-conglicinină în laborator și apoi a testat fragmentele mai mici pentru eficacitatea lor în scăderea apetitului la șobolani. Cercetătorii au identificat o peptidă (peptida β 51-63) care a funcționat.

„Izolarea și identificarea structurilor active în astfel de proteine ​​sunt importante pentru a înțelege mecanismul”, spune Hara, și pentru a lucra spre „

Grupul lui Hara studiază acum peptidele din alte tipuri de fasole, precum și din cartofi dulci, despre care s-a demonstrat că temperează fluctuațiile zahărului din sânge. 

Alți cercetători au descoperit că peștele și fructele de mare sunt o sursă bogată de peptide bioactive care modulează apetitul, tensiunea arterială, zahărul din sânge sau colesterolul.

Toshiro Matsui, profesor de bioștiințe la Universitatea Kyushu din Fukuoka, Japonia, a izolat din boabe de soia, albușuri de ou și ceaiuri peptide minuscule - unele doar doi aminoacizi - care aparent ajută la prevenirea hipertensiunii arteriale și a arterelor înfundate. Matsui a vorbit despre peptidele bioactive la AM&IS din mai 2015.

Avantajul peptidelor față de proteine este absorbția lor intestinală preferată în corpul nostru”, spune Matsui. Peptidele pe care le-a găsit, crede el, afectează nivelurile de calciu din interiorul celulelor, ceea ce este cheia modului în care acestea semnalează. 

Dar alte peptide prezintă efecte similare prin blocarea unei proteine ​​numită enzimă de conversie a angiotensinei (ACE), determinând relaxarea vaselor de sânge. Matsui încă caracterizează toate efectele perechilor de aminoacizi biologic activi pe care le-a identificat.

„Dipeptidele ar putea îmbunătăți disfuncția rinichilor, sugerând că peptidele mici au un potențial și mai multe acțiuni fiziologice necunoscute”, spune el. Pentru a înțelege mai bine aceste roluri, el a dezvoltat o metodă de etichetare a peptidelor pentru a urmări mișcarea acestora prin corp.

Atât Hara, cât și Matsui spun că oamenii de știință ar putea într-o zi să integreze peptidele pe care le găsesc în pastile sau chiar în alimente pentru a ajuta la prevenirea obezității și a diabetului. 


MAI POTI CITI