Mierea de Albine este mai eficientă decât antibioticele în combaterea TUSEI

Oamenii de știință au descoperit că mierea este mai eficientă decât antibioticele în combaterea tusei.

Oamenii de știință de la Universitatea Oxford au efectuat un studiu și au concluzionat că medicii ar trebui să prescrie pacienților miere, mai degrabă decât antibiotice, în tratamentul tusei și durerilor de gât.

Cercetătorii au comparat efectele antihistaminice și analgezice față de miere în tratarea acestor simptome. S-a dovedit că mierea este mai eficientă în ameliorarea tusei și a durerilor de gât în ​​general. În plus, spre deosebire de alte medicamente, nu a avut efecte secundare nocive. 

Mierea, în medie, a redus frecvența tusei cu 36% mai bine decât medicamentele convenționale și a redus severitatea tusei cu 44%.

De asemenea, s-a demonstrat că mierea scurtează cu câteva zile timpul necesar pentru recuperarea de la infecțiile respiratorii superioare.

pareri mierea de albine eficienta in tratarea tusei cronice uscate productive

Autorii studiului au mai spus că utilizarea mierii pentru tratarea infecțiilor ar putea reduce utilizarea excesivă a antibioticelor care dezvoltă rezistență la antimicrobiene.

Mierea este superioară remediilor convenționale pentru ameliorarea simptomelor bolilor cauzate de infecțiile tractului respirator superior. 

Este o alternativă disponibilă pe scară largă și ieftină la antibiotice. Constatarea cercetatorilor britanici că mierea poate fi eficientă este una importantă. Mierea este o alternativă inteligentă 


Totuși, cercetătorii au reamintit că mierea nu trebuie consumată de persoanele cu alergii. 

De asemenea, mierea nu trebuie administrată copiilor sub un an din cauza riscului de contaminare cu bacterii care pot produce toxine în intestinele copilului, ceea ce poate provoca botulism la sugar cu potențial letal.


MAI POTI CITI