Mierea de Albine poate accelera vindecarea rănilor. Noi pareri medicale dovedite.

Universitatea din Manchester: mierea de albine poate accelera vizibil vindecarea rănilor.

Oamenii de știință de la Universitatea din Manchester (Anglia) au descoperit că mierea are proprietăți antimicrobiene și de regenerare excepționale care pot fi folosite pentru a accelera vindecarea rănilor.

Cercetătorii au efectuat o revizuire sistematică a 250 de articole științifice publicate pe parcursul a 85 de ani și au descoperit că bacteriile rezistente pot fi mai susceptibile la antibiotice atunci când sunt utilizate în tandem cu miere.

Oamenii de știință au descoperit, de asemenea, că activitatea antimicrobiană a mierii include capacitatea de a ucide sau de a încetini răspândirea ciupercilor și a virușilor

Cu toate acestea, eficacitatea mierii este redusă atunci când este utilizată în combinație cu pansamentele tradiționale pentru răni, deoarece acestea interferează cu pătrunderea substanțelor benefice în rană.

pareri mierea de albine in vindecarea arsurilor si ranilor

Compușii din miere conțin agenți antimicrobieni și regeneranți care pot fi folosiți pentru vindecarea țesuturilor și combaterea rezistenței la antibiotice. 

Dar, deși pot fi de mare beneficiu, avem nevoie de cercetări suplimentare pentru a înțelege mai bine cum funcționează și cum pot fi livrate în mod eficient și în siguranță pe răni într-un mod standardizat.


Cine nu ar trebui să mănânce absolut miere

Mierea este unul dintre cele mai populare produse din țara noastră, pe care atât adulții, cât și copiii îl mănâncă cu plăcere. În ciuda faptului că nu este doar foarte gustos, ci și sănătos, unora le este mai bine să-l elimine complet din dietă.

In primul rând, mierea nu ar trebui să fie consumată de persoanele cu niveluri ridicate de glucoză din sânge, deoarece în esență nu este diferită de zahărul obișnuit și nu este sigură pentru diabetici. 

De asemenea, mierea nu este recomandată celor care sunt alergici la polenul diverselor plante

MAI POTI CITI