Obiceiul Zilnic care accelerează Îmbătrânirea și de care nu știai

Adesea, unele lucruri pe care le considerăm destul de inofensive provoacă probleme grave de sănătate organismului.

Pentru a opri procesul de îmbătrânire, mulți oameni sunt gata să facă orice: să urmeze diete, să se epuizeze la sală, să facă proceduri foarte dureroase la cosmetician și să aștepte un miracol. 

Dar, în același timp, de multe ori nu acordăm atenție obiceiurilor noastre zilnice, care de multe ori apropie inevitabilul.

Oamenii de știință de la Universitatea din Oregon au descoperit că rata de îmbătrânire este accelerată de LED-uri. 

Această lumină albastră particulară vine de la smartphone-uri, televizoare, computere și unele becuri cu economie de energie.

Se pare că aproape toate celulele corpului suferă din cauza acestei lumini - de la piele până la celulele adipoase și neuronii senzoriali.

lumina led-urilor accelerează îmbătrânirea

Cercetătorii au comparat nivelurile de metaboliți la muștele expuse la lumină albastră timp de două săptămâni cu cele ale muștelor ținute în întuneric total. 

Ca rezultat, nivelul metabolitului succinat a crescut, iar nivelul glutamatului a fost redus. Din această cauză, celulele funcționează la un nivel subopti, ceea ce duce la moartea lor prematură.

Experții sunt de acord că studiul muștei a fost realizat folosind lumină destul de intensă, care este mai mare decât cantitatea de lumină albastră pe care oamenii o primesc zilnic. 

Prin urmare, consecințele pentru noi pot fi mai puțin dramatice. Dar oamenii de știință de la Universitatea din Oregon nu au nicio îndoială că ele încă există.


MAI POTI CITI