Ajutor: Adesea am Herpes. Este periculos și contagios?
Adevărul este că Nu veți putea scăpa de virusul care provoacă herpesul pentru totdeauna, dar vesta bună este că acesta poate fi controlat în mod eficient.
Vă spunem de unde provine herpesul (cauze), cum să îndepărtați rapid veziculele și dacă merită să vă abțineți de la contacte intime în timpul unei exacerbări.
1. Ce este herpesul și cum apare
Herpesul este o infecție cauzată de virusul herpes simplex. Se transmite în timpul oricărui contact. Poate fi atingere, sărut, mângâiere, sex. Herpesul este, de asemenea, clasificat ca o infecție cu transmitere sexuală. Se întâmplă că este suficient să folosești rujul altcuiva, iar virusul îți va fi transmis.
Arată ca o erupție cutanată pe piele sau pe mucoase. Herpesul apare de obicei pe față, buze sau organe genitale. Apare rar în altă parte și mai ales la persoanele imunodeprimate.
Herpes în greacă înseamnă „târâtor”: adică te poți infecta prin contact intim, iar virusul va apărea pe față, are o astfel de caracteristică.
Virusul herpes simplex este de două tipuri: HSV 1 și HSV 2. În mod convențional, se crede că primul tip afectează buzele și pielea din jurul gurii, iar al doilea - pielea și mucoasele de pe organele genitale.
De fapt, HSV 1 poate apărea pe organele genitale și zona anală, iar HSV tip 2 pe buze. Prin urmare, medicii preferă să nu împartă virusul herpes simplex în tipuri, ci să determine boala la locul leziunii
2. Pot determina cumva unde și când am contractat prima dată virusul herpes
Nu se poate. Dacă îți amintești prima dată când ai văzut bule în jurul buzelor sau pe organele genitale în oglindă, atunci acesta nu a fost primul episod de herpes din viața ta.
Virusul poate sta în interiorul tău fără simptome și îl poți obține de la oameni fără semne evidente de herpes.
Nu te grăbi să dai vina pe partenerul tău pentru boala ta. Ai fi putut lua virusul cu mult înainte de această relație.
3. Este herpesul contagios? Ar trebui să evit acum sărutul și contactele intime?
Herpesul este contagios și se răspândește de la o persoană la alta. Dar, în general, nu este nimic în neregulă cu asta - boala nu este periculoasă pentru majoritatea oamenilor sănătoși.
În perioada de exacerbare a herpesului, este mai bine să refuzați contactele intime.
Imediat ce ai o senzație de arsură și furnicături pe buze, vezicule în jurul gurii virusul este în faza activă de reproducere. De acum înainte și până când erupția și crustele dispar, este mai bine să vă abțineți!
Aciclovirul este un medicament cu eficacitate dovedită care ajută la eliminarea rapidă a simptomelor herpesului. Doza și regimul trebuie discutate cu medicul.
Herpesul poate fi periculos pentru femeile însărcinate, nou-născuții și persoanele infectate cu HIV.