Pisicile pot să poarte boli periculoase si pot provoca alergii

Pisicile pot fi purtatoare boli grave cum ar fi: de rabie, scabie, toxoplasmoza, iar daca animalul mananca carne cruda - salmoneloza si giardioza. 

De asemenea, puteți sa capatati boala zgârieturii de pisică (aceasta boala este cauzată de un agent patogen care trăiește la animale în cavitatea bucală). 

Aceasta este o boală infecțioasă care provoacă formarea unui abces la locul unei mușcături sau zgârieturi și, ulterior, inflamarea ganglionilor limfatici. 

Spălați-vă mâinile după ce ați interacționat cu o pisică. Când curățați fecalele de pisică - aveți grijă (aceasta este o sursă de toxoplasmoză). 

Este mai bine să faceți acest lucru cu mănuși și să tratați cutia de gunoi pentru pisici cu apă clocotită după golire.

ce boli pot provoca pisicile si cum sa ne ferim

De asemenea nu există încă remedii eficiente pentru alergenii de pisică. Dacă studiile confirmă că pisica provoacă alergii, atunci este fiti foarte atenti, deoarece reacțiile alergice se pot dezvolta în condiții care pun viața în pericol.

Până acum, nu există nicio modalitate de a scăpa complet de alergiile cauzate de pisici. Există medicamente care ameliorează simptomele - mâncărime, tuse, strănut etc. 

Singura și cea mai eficientă terapie etiotropă (care acționează asupra cauzei bolii) astăzi este imunoterapia specifică alergenilor (ASIT). Dar această terapie are limitări. 

Un nou medicament promite să fie atât mai sigur, cât și mai eficient decât această generație de ASIT. Doar câteva injecții ar trebui să salveze o persoană de o alergie la animale.


MAI POTI CITI