Riscurile pentru sănătate ale cafelei sunt un mit. Beneficiile sunt mari!
Beneficiile cafelei pentru sănătate pentru dovedite. Riscurile si efectele adverse ale cafelei pentru sănătate sunt un mit.
Riscurile pentru sănătate ale cafelei sunt un mit. Cu toate acestea, aproape nimeni nu crede în asta acum, așa că îl excludem din lista noastră cu cele mai populare concepții greșite. Am adunat ceva mai interesant!
1. Cafeaua te face sa slăbești
O băutură neagră puternică accelerează ușor metabolismul și chiar suprimă pofta de mâncare. Deci, după ceașca de dimineață, este posibil să nu doriți să mâncați timp de o oră sau două.
Cu toate acestea, acest efect dispare curând. Persoanele care beau cafea dimineața mănâncă aceeași cantitate în timpul zilei ca toți ceilalți și nu sunt observate în mod special scăderea în greutate.
Desigur, cei care trăiesc exclusiv din cafea și țigări pot arăta destul de slăbiti. Totuși, ideea aici nu este o băutură revigorantă, ci celebra dietă „trebuie să mănânci mai puțin”.
2. Cafeaua este un antidepresiv.
Din păcate, acesta este un mit pe care producătorii de cafea îl promovează în mod activ. La persoanele cu un psihic și un metabolism stabil dimineața, în general, există un val de forță și optimism datorită producției active de hormoni.
O ceașcă de cafea și o mică explozie de energie pe care o dă, în acest sens, se încadrează în tabloul de ansamblu, ca o cireașă pe tort.
Dar la nevrotici și, în general, la persoanele cu probleme mentale, o ușoară creștere a presiunii și o accelerare a metabolismului de la o ceașcă de cafea, dimpotrivă, poate provoca un atac de panică. O ceașcă de cafea, din păcate, nu te va salva nici de depresia clinică.
3. Cafeaua la prânz provoacă insomnie seara
Sunt oameni care cred cu tărie că o ceașcă de cafea după-amiaza este garanția unei nopți nedormite. Desigur, „după-amiază” este un concept liber... Cu toate acestea, cel mai probabil, cafeaua nu are nicio legătură, dacă nu ai băut-o chiar înainte de culcare.
Cafeaua este eliminată complet din organism în 4-7 ore. Adică, chiar și cu un metabolism foarte lent, dintr-o ceașcă de cafea băută la ora 15, până la ora 22 nu vor mai rămâne decât amintiri. Ele sunt cele care provoacă insomnie la persoanele sensibile. Placebo până la urmă nu a fost anulat!
4. Cele mai puternice cesti de espresso se fac la o mașină de cafea
Adevărații iubitori de cafea sunt foarte buni la urmărirea tăriei cafelei lor. Nu încercați să le strecurați o presă franceză sau o cafea turcească dacă sunt obișnuiți cu espresso. Iar o ceașcă de cafea instant va fi în general percepută de ei ca o insultă personală.
De regulă, standardul de aur pentru cafea pentru cei cărora le place mai tare este espresso-ul de la un aparat de cafea. Totuși, aceasta nu este cea mai tare cafea posibilă!
Cafeaua preparată într-un espressor moka este la fel de puternică ca espresso-ul, în timp ce obțineți mult mai multă băutură decât 35 ml sau chiar 60 ml de espresso dublu standard. Vorbim despre 120 ml din cea mai tare cafea!
Deci, în cele din urmă, cafeaua moka vă va oferi cea mai mare porție de cofeină. Totuși, rețineți că, după o astfel de ceașcă de dimineață, chiar și espresso-ul ți se va părea destul de slab.
5. Cafeaua te deshidratează
O concepție greșită foarte des întâlnită, deoarece cafeaua este de fapt un diuretic, adică după ce o beți, doriți să toaleta- dacă nu pentru o nevoie mare (din cauza accelerării metabolismului), atunci pentru una mică. - desigur.
Cu toate acestea, în clasamentul general, deshidratarea nu are loc, deoarece se eliberează mai puțin lichid decât este conținut în băutura în sine.