Sindromul Picioarelor Neliniștite. Nervi la picioare cauze tratament, exercitii si uleiuri esentiale
Nervi la picioare cauze ➣ Unguent pentru sindromul picioarelor nelinistite ➣ Tratament sindromul picioarelor nelinistite ➣ Sindromul picioarelor nelinistite tratament naturist ➣ Sindromul picioarelor nelinistite forum ➣ Exercitii pentru picioare nelinistite ➣ Uleiuri esentiale pentru sindromul picioarelor nelinistite
Potrivit Institutului Național de Tulburări Neurologice din SUA (NINDS), sindromul picioarelor nelinistite (RLS), numit și boala Willis-Ekbom, afectează femeile mai des decât bărbații.
Persoanele care suferă de aceasta nu pot descrie cu exactitate simptomele, deoarece nimic nu doare în mod obiectiv în această afecțiune.
Vrei doar să-ți miști picioarele tot timpul (uneori doar dreapta sau stânga), iar această senzație obsesivă se intensifică după-amiaza târziu și noaptea, când corpul este în repaus.
Mai mult de jumătate din cazurile de sindrom al picioarelor nelinistite apar în absența oricărei alte boli neurologice sau fizice.
Oamenii de știință cred că această afecțiune poate fi cauzată de cauze genetice, în special, variante specifice de gene au fost identificate în familii ai căror membri au avut sindromul picioarelor neliniştite înainte de vârsta de 40 de ani.
De asemenea, conform NINDS, există dovezi puternice ale unei relații între această afecțiune și disfuncția ganglionilor bazali - zone ale creierului care controlează mișcarea.
Sindromul picioarelor nelinistite poate fi provocat, de asemenea:
• deficiență de fier;
• consumul excesiv de alcool, tutun și cofeină;
• luarea anumitor medicamente, inclusiv antiemetice, antipsihotice, antihistaminice și antidepresive;
sarcina;
• neuropatie;
• boli neurologice severe precum scleroza multiplă, boala Parkinson, sindromul Tourret etc.
CUM SĂ „CALMEZI” PICIOARELE NELINISTITE
Din păcate, în acest moment nu există un remediu eficient care să te scutească de sindromul picioarelor neliniştite o dată pentru totdeauna.
Dar, cel puțin, puteți reduce sau opri simptomele, precum și puteți aduce această afecțiune sub control.
De regulă, medicii recomandă în primul rând verificarea nivelului de fier din sânge și, dacă este necesar, eliminarea deficienței acestuia, precum și renunțarea la alcool, fumat și cofeină și creșterea duratei somnului.
Anticonvulsivantele și medicamentele care conțin dopamină, care sunt prescrise în mod obișnuit pacienților cu boala Parkinson, sunt, de asemenea, utilizate pentru ameliorarea simptomelor.
În cazuri rare de manifestări severe ale sindromului, medicul poate prescrie opiacee.
Uleiul de mentă este foarte eficient pentru calmarea nervilor periferici. Timpul de masare necesar este de 10 minute, iar rezultatelele pot fi spectaculoase.
Alte uleiuri esenţiale care au efecte in tratamentul nervilor la picioare:
Uleiul de busuioc înlătură durerea şi spasmele musculare
Uleiul de bergamotă are efect analgezic, antispastic
Uleiul de piper negru şi cel de ghimbir încălzesc pielea şi acţionează precum analgezice, anstispastice
Uleiul de cuişoare are un efect antinevralgic, antispastic şi analgezic, la fel ca şi cel de iasomie