Alimente grase care te vor ajuta sa slabesti si sa iti imbunatatesti sanatatea

În efortul de a pierde în greutate, oamenii își limitează consumul de alimente grase: nu folosesc uleiuri, cumpără lapte degresat, fac omletă fără gălbenușuri.

Pe termen scurt, acest lucru are sens: grăsimea conține de două ori mai multe calorii decât proteinele și carbohidrații, iar cu cât consumi mai puțină energie, cu atât poți slăbi mai mult. 

Problema este că dietele scurte și cu restricții duc la creșterea în greutate după ce s-au terminat.

Dacă priviți dieta ca pe un stil de alimentație la care veți adera pe tot parcursul vieții, nu vă puteți lipsi de grăsimi. 

Grăsimile sunt esențiale pentru sănătate și menținerea unei greutăți sănătoase.

Anumite alimente bogate în grăsimi ajută chiar să scapi de kilogramele în plus, să reducă inflamația din organism, să îmbunătățească funcția intestinală, vederea și funcția cognitivă. 

top alimente cu grasimi sanatoase care slabesc

Iată câteva alimente grase care au fost dovedite științific a fi benefice.

1. NUCILE

Consumul de nuci reduce pofta de mancare si ajuta la alegerea unor alimente mai sanatoase. 

De exemplu, într-un smoothie bine controlat cercetare, consumul a 48 de grame de nuci timp de cinci zile a redus pofta de mâncare și foamea participanților, comparativ cu o băutură placebo cu calorii și nutrienți egali.

În plus, scanările creierului au arătat că cei care au băut smoothie-uri cu nuci au avut o activare crescută în  zona creierului care ajută la rezistența stimulilor alimentari tentanți precum prăjitura și cartofii prăjiți 

În plus, nucile sunt bogate în acizi grași omega-3-polinesaturați și antioxidanți stresul reduce oxidativ și nivelul colesterolului rău după masă, provoca creșterea bacteriilor benefice în intestine și reducerea riscului de boli cardiovasculare.

2. OUÂLE

Ouăle sunt adesea excluse din dietele de slăbire datorită conținutului lor ridicat de grăsimi. Mai mult, un ou conține aproximativ 71% din doza zilnică sigură de colesterol, din care cea mai mare parte este concentrată în gălbenuș.

Cu toate acestea, la majoritatea oamenilor, consumul de ouă nu crește semnificativ nivelul de colesterol din plasmă. Deci, dacă nu aveți tendință de ateroscleroză , consumul acestui produs nu va avea un efect negativ asupra sănătății.

Ouăle conțin o mulțime de proteine ​​ușor digerabile, un macronutrient care te face să te oferă simți mai sătul, cresc consumul de energie pentru digestia alimentelor și ajută la menținerea greutății corporale normale.

În plus, gălbenușurile de ou conțin antioxidanți luteină și zeaxantina, care sunt benefice pentru imunitate, cogniție și vedere. Un gălbenuș și jumătate pe zi timp de o lună crește nivelul de luteină cu 28%, iar zeaxantina - cu 142%.

3. AVOCADO

Avocado are 77% grăsime, dar consumul lor are un efect pozitiv asupra menținerii unei greutăți sănătoase. 

Reduce apetitul pentru următoarele 5 ore după masă, iar persoanele a căror dietă este bogată în acest fruct, în general, aleg să mănânce mai sănătos și au mai puține șanse să fie supraponderale pe termen lung.

Avocado este util și pentru creier. Un fruct pe zi, timp de șase luni, crește nivelul de luteină din sânge cu 25%, îmbunătățește durata de atenție, memoria spațială și eficiența rezolvării problemelor.


MAI POTI CITI