Cum să tratați Răceala copiilor fără Siropuri și alte medicamente

Din când în când copiii se îmbolnăvesc de răceli, nu este o noutate pentru nimeni. Și probabil că majoritatea părinților cunosc ce terapie medicamentoasă trebuie să folosească în acest caz: sirop antipiretic, pastile pentru tuse, picături pentru nas

Dar știați că de multe ori tratamentul răcelii la copii poate fi făcut complet cu metode naturale, fără medicamente?

Deseori, cele mai simple metode de tratare a răcelii la copii - un somn sănătos, băuturi calde, un microclimat adecvat în apartament - pot duce la o recuperare a bebelușului mult mai rapidă decât cele mai moderne medicamente anti-răceală de farmacie.

Este adevărat că în cazul infecțiilor respiratorii acute bacteriene (cum ar fi, de exemplu, aceeași amigdalita), utilizarea medicamentelor (și anume, antibiotice) este într-adevăr nu numai utilă și justificată, ci și obligatorie. 

remedii naturale raceala la copii fara medicamente

Deoarece este rar când corpul uman este capabil să învingă independent o infecție bacteriană a sistemului respirator.

Tratamentele fără medicamente pentru răceală la copii includ:

Crearea în camera copiilor, în care locuiește bebelușul, a unui climat „sănătos” – umed și răcoros ceea ce implică aerisirea zilnică a camerei copiilor (și a locuinței în general).

La primele indicii ale unei răceli incipiente - introducerea unui regim de hidratare intensă și alimentație limitată (dacă pierderea poftei de mâncare este evidentă).

Cantitatea de lichid depinde de mai mulți factori: cât de ridicată este temperatura copilului, cât de des respiră și cât de dificilă este respirația sa nazală, care este clima în cameră etc. Regula este simplă: cu cât copilul pierde mai mult lichid. , cu atât ar trebui să bea mai mult.

Dacă ați pus un termometru copilului și el a  afișat 37,5 ° C, atunci temperatura optimă a lichidului de băut în acest moment ar trebui să fie, de asemenea, de aproximativ 37,5 ° C.

Dacă limba bebelușului este uscată și nu este deloc transpirație, înseamnă că corpul lui are mare nevoie de lichid.

Lipsa poftei de mâncare în timpul cursului răcelii la copii este un simptom complet normal și de înțeles. 

Dacă copilul are o lipsă de poftă de mâncare în timp ce este răcit în niciun caz nu trebuie să încercați să-l hrăniți.

Un copil nu vrea să mănânce în timpul unei boli, ceea ce înseamnă că corpul lui luptă pentru sănătatea lui!!!

Și nu în ultimul rând asigurați-vă că mereu căile nazale sunt libere.

MAI POTI CITI