Moduri Eficiente de a avea grijă de pielea ta Uscată și Sensibilă iarna

Sfaturi și recomandări cum să îngrijești piele sensibilă și uscată pe timpul iernii. Produse cosmetice indicate.

În cosmetică, se obișnuiește să se împartă pielea feței în 4 tipuri principale: uscată, normală, combinată și grasă.

Pielea uscată este unul dintre tipurile fiziologice de piele, care se caracterizează prin semne precum o încălcare a metabolismului apei și lipidelor, funcționarea glandelor sudoripare și sebacee, un pH ușor acid (stare acido-bazică). 

O caracteristică a pielii uscate este, de asemenea, procesele lente de regenerare, datorită scăderii sintezei ceramidelor, care țin împreună straturile lipidice și mențin integritatea barierei epidermice.

recomandari cosmetice bune pentru pielea uscata sensibila

Cel mai adesea, sensibilitatea pielii nu este ereditară, ci dobândită în timp, o problemă, o afecțiune a pielii care se poate manifesta indiferent de tipul de piele. 

Pielea sensibilă reacționează instantaneu la vânt, îngheț, temperaturi prea ridicate, lipsă și exces de umiditate. 

Această reacție se manifestă într-o mare varietate de forme: roșeață, strângere, peeling, iritație și erupții cutanate, mâncărime și disconfort constant.

Factori precum îngrijirea necorespunzătoare, utilizarea irațională a produselor și procedurilor cosmetice, utilizarea frecventă a antisepticelor, prezența coloranților în produse cosmetice, suprasaturarea pielii cu raze UV ​​etc. pot duce la sensibilitatea pielii. Prin urmare, îngrijirea pielii sensibile ar trebui să fie specială

Începutul îngrijirii pielii pentru orice tip de piele este curățarea. Pentru persoanele cu piele uscată și sensibilă, îngrijirea standard poate fi destul de incomodă.

Prin urmare, este important să alegeți un produs care să fie foarte blând cu pielea și, în același timp, să curețe și să îndepărteze eficient reziduurile de machiaj fără a deteriora stratul hidro-lipidic..

Procedura obligatorie este tonifierea.

Agentul de tonifiere ar trebui să fie și delicat, dar în același timp să normalizeze echilibrul acido-bazic, să stimuleze microcirculația dermei și să activeze o pătrundere mai profundă a substanțelor active.

Pentru a îmbunătăți calitatea pielii sensibile, este necesar să se efectueze proceduri intensive o dată sau de două ori pe săptămână cu ajutorul măștilor hrănitoare și regeneratoare.

Pielea uscată, și chiar mai sensibilă a feței necesită atenție, iar îngrijirea competentă și sistematică cu produsele potrivite cu ajutorul unui specialist poate oferi pielii o stare confortabilă fără iritații și peeling. 


MAI POTI CITI