Remedii AYURVEDA imunizarea organismului iarna în mod natural

Sumar articol: tratament naturist pentru imunitate scazuta la adulti, cresterea imunitatii rapid, vitamine pentru imunitate scazuta, produse pentru imunitate minunea naturii.

1. Curățați placa de pe limbă cu o lingură sau o racletă de argint - argint, cupru, metal

Dacă vedeți un înveliș de mucus, atunci același strat este prezent în interiorul tractului digestiv. 

Curățarea limbii permite nu numai evaluarea gradului de toxine a corpului, ci și curățarea papilelor gustative ale limbii. 

Folosirea metalelor nobile precum o lingură de argint, o racletă de argint sau o racletă de cupru vă va ajuta să gustați mai bine mâncarea, ceea ce va reduce pofta de mâncare nedorită.

2. După ce vă spălați pe dinți, faceți gargara cu soluție salină sau cu ulei de susan comestibil

ayurveda imunizarea organismului iarna

Dacă aveți un nod de mucus în gât și un strat alb gros pe limbă, clătiți-vă gura și gâtul cu apă caldă cu 1 linguriță de sare de mare comestibilă. sare într-un pahar cu apă până când placa se diminuează sau dispare. 

Dacă există puțin mucus - placa nu este puternică, clătiți-vă gura cu ulei de susan comestibil. Uleiul trebuie mai întâi presat la rece (presat brut). Stoarceți 1 lingură. ulei timp de 1-2 minute, după care uleiul trebuie scuipat, nu poate fi înghițit, conține multe toxine. 

Acest lucru va îmbunătăți imunitatea locală a membranelor mucoase, sănătatea dinților, starea mușchilor și a pielii feței. 

De asemenea, va elimina toxinele și mucusul din cele mai mici canale ale gâtului, nasului și, în general, ale capului. Procedura este benefică și pentru psihic.

3. Pune ulei medicamentos în nas

Uleiul îmbunătățește imunitatea locală a mucoaselor și curăță sinusurile. Dacă uleiul este instilat timp de 21 de zile sau mai mult, procedura calmează psihicul, deoarece. uleiul hrănește cortexul prefrontal al creierului, responsabil de dorința de a trăi. 

De asemenea, hrănește glanda pituitară. Ca rezultat, imunitate puternică, bună dispoziție și reglare hormonală. Procedura se face pe stomacul gol. Este posibil după curățarea limbii și a dinților sau înaintea acestora. 

Nu puteți ieși în frig timp de o oră după instilare. Luați ulei de anu, ghee de bună calitate sau ulei de migdale. 

Se încălzește într-o baie de apă sau pe baterie. Pune 1 picătură de ulei cald în fiecare nară cu capul aruncat pe spate. 

Masează-ți fruntea și sinusurile pentru a ajuta la răspândirea uleiului. Amintiți-vă, nu vă puteți răci după această procedură timp de o oră. 

Nu puteți să faceți un duș rece după procedură, să ieșiți în frig sau să fiți în curent.

4. Preparați ceai din ierburi medicinale, fructe de pădure. La fel și condimente: fenicul, coriandru, chimen, chimion

Bea acest ceai cu înghițituri mici la mese. Ierburile și condimentele sunt infuzate, așa că puteți adăuga apă clocotită în termos pe tot parcursul zilei. 

Pe măsură ce se răcește, adăugați în ceai condimente mai calde cardamom, scorțișoară, anason stelat, cuișoare, scorțișoară, puțin ghimbir, dar amintiți-vă, dacă sunteți pitta, nu trebuie să abuzați de condimente care încălzesc. Un ceai din ierburi și condimente susține digestia, care slăbește toamna. 

Proporția de băut în timpul meselor: jumătate din stomac este hrană solidă, un sfert din stomac este lichid. Un sfert din stomac rămâne gol.

5. Unge-ți urechile, picioarele, stomacul, palmele cu ulei cald

Un automasaj ușor cu ulei va ajuta la calmarea vata dosha, la ameliorarea tensiunii, la calmarea insomniei. Folosește ulei de susan încălzit, sau dacă ești Pitta și te simți fierbinte tot timpul, chiar și toamna, folosește ulei de migdale neutru. 

Încălziți uleiul într-o baie de apă sau pe un calorifer și frecați ușor o cantitate mică de ulei cald în - urechi - stomac (în sensul acelor de ceasornic) - picioare. În weekend, puteți petrece mai mult timp ungându-vă și ungându-vă întregul corp. 

Puteți lăsa uleiul peste noapte sau îl puteți înmuia în ulei într-o baie caldă sau îl puteți spăla într-un duș cald. Este important să te încălzești și să stai în ulei cel puțin 30-40 de minute.

Și nu ieși la rece după ungerea completă și încălzirea timp de cel puțin 2 ore. 

Pentru un efect mai relaxant, restabilitor asupra pielii și psihicului, este mai bine să folosiți uleiuri ayurvedice preparate cu ierburi. Cm.

7. Faceți o baie cu sare sau o înmuiere pentru picioare

Dacă sarea irită pielea corpului, tratați doar picioarele cu ea. Pentru pitta înaltă, folosiți trandafir și decocturi de mușețel sau trandafir.

Orice sare calmează și încălzește vata dosha. Daca faci bai de picioare cu sare, iti vei incalzi picioarele, iti vei linisti mintea si vei dormi foarte dulce. 

Puteți băga întregul corp sau doar picioarele într-o baie cu sare confortabilă fierbinte.

8. Luați plante medicinale adaptogene

Dacă simți că te afectează prea tare toamna, care se manifestă sub formă de insomnie, depresie, indigestie și răceli frecvente, are sens să te susții cu ajutorul formulelor ayurvedice.


MAI POTI CITI