7 Beneficii ala ascultării muzicii binaurale THETA de la deblocarea subconștientului la reducerea stresului

Cele mai importante 7 beneficii ale antrenării creierului cu muzica binaruală cu unde THETA

Asociem undele creierului THETA cu relaxare profundă, meditație, creativitate și intuiție sporită. Undele Theta joacă, de asemenea, un rol în primele etape ale somnului.

Există numeroase studii care arată modul în care undele theta influențează pozitiv bunăstarea noastră psihologică – niveluri mai scăzute de stres, o gândire mai clară, o minte creativă îmbunătățită și multe altele.

1. Deblocarea subconștientului

Theta poate fi considerată starea subconștientă care se află între conștient și inconștient, în care păstrați amintiri și sentimente și unde sunt stocate convingerile care vă direcționează comportamentul.

Deblocarea subconștientului vă permite să accesați resursele intuitive deținute în mintea voastră, astfel încât să puteți modifica convingerile autolimitante și ciclurile de gândire negative care vă blochează progresul.

beneficiile antrenarii creierului cu unde theta

Undele Theta sunt, în general, caracterizate de sentimente de inspirație și perspicacitate – asemănătoare stării de meditație. 

Prin urmare, pentru unii, a fi în starea theta prezintă o cale către o conexiune mai spirituală, divină, cu Dumnezeu / Mama Natură / Universul.

2. Reducerea stresului

Undele Theta au proprietăți puternice de ameliorare a stresului.

Când creierul este într-o stare de producție mare de unde teta, suntem calmi și relaxați, nu stresați sau anxioși.

Dacă doriți să încurajați o stare de spirit calmă și echilibrată, ascultați muzică theta.

3. Claritate mentală sporită

Un creier mai puțin stresat și anxios – unul care nu sare ca o maimuță și este tras în direcții diferite – permite o mai bună claritate mentală.

După o sesiune de ascultare theta, veți descoperi că aveți acces la o claritate mentală sporită.

Blocajele mentale dispar și deschide calea pentru o mai bună luare a deciziilor și o stare de spirit mai productivă și organizată.


4. Vindecarea și întinerirea corpului

Meditația ajută la reducerea cortizolului și a proteinelor inflamatorii din organism și, așa cum am discutat, undele cerebrale theta sunt dominante în starea de meditație.

Meditația și intrarea în starea theta te vor ajuta să scazi hormonii de stres și proteinele inflamatorii și să-ți ajute corpul să-și construiască o imunitate mai bună.

5. Vise lucide

Bătăile Theta binaurale pot ajuta la accesarea viselor lucide. Un vis lucid este o stare prin care ai controlul asupra acțiunilor tale și ai libertatea de a alege personajele și mediul visului tău.

Ritmurile binaurale Theta te pot duce într-o stare profund relaxată, introspectivă, în care poți să-ți stimulezi al treilea ochi și să deschizi o poartă către intuiția superioară.

6. Niveluri crescute de creativitate

Undele Theta se corelează cu perspicacitatea creativă și intuiția, ceea ce are sens, deoarece atunci când ne relaxăm, ne întoarcem gândurile spre interior și explorăm mintea, găsim o claritate sporită printre văile gândurilor noastre.

Se spune că oamenii în mod natural creativi, cum ar fi muzicienii și artiștii, au un nivel ridicat de operare a undelor theta atunci când sunt angajați în meșteșugurile lor.

Antrenarea creierului cu ajutorul ritmurilor theta binaurale face posibilă ocolirea acestor blocaje și deblocarea creativității.

7. Un somn mai bun și de calitate

Undele theta cerebrale sunt prezente în timpul somnului ușor în starea de vis REM. În timpul unui somn normal de noapte, o persoană adormită trece de la undele theta din etapele 1 și 2, la undele delta din etapele 3 și 4.

Deci undele theta sunt esențiale în partea de adormire a ciclului de somn.

Încurajarea producerii undelor theta prin antrenarea undelor cerebrale va contribui pozitiv la somn

MAI POTI CITI