Migdalele îmbunătățesc sănătatea vasculară și sunt legate de o alimentație mai sănătoasă

Aproximativ doi markeri ai sănătății vasculare s-au îmbunătățit la persoanele care au mâncat migdale timp de 6 săptămâni. 

În același timp, oamenii de știință au descoperit că consumul de migdale este asociat cu o dietă mai sănătoasă.

Două studii au confirmat efectele benefice ale migdalelor asupra sănătății oamenilor. 

Într-o lucrare științifică publicată în American Journal of Clinical Nutrition , oamenii de știință au arătat ce efect benefic poate avea asupra vaselor de sânge.

S-a dovedit că oamenii care înlocuiesc gustările (gustările) populare, cum ar fi prăjiturile și chipsurile cu migdale, îmbunătățesc semnificativ indicatorii de sănătate vasculară. 

beneficiile migdalelor asupra sanatatii vaselor de sange

Studiul a durat șase săptămâni, participanții au fost împărțiți în două grupuri, au primit migdale sau o altă gustare cu conținut similar de calorii. Riscul lor de boli cardiovasculare la începutul studiului a fost ușor peste medie.

Până la sfârșitul studiului, cei care au primit migdale au avut niveluri sanguine mai scăzute de lipoproteine ​​cu densitate scăzută („colesterol rău”) și o îmbunătățire a funcției endoteliale (căptușeală interioară) a arterelor, un indicator important al sănătății vasculare. 

Cercetătorii au descoperit că această înlocuire a gustărilor standard cu migdale are potențialul de a reduce riscul cardiovascular cu 32%. În același timp, o persoană ar trebui să primească 20% din calorii din migdale.

Un al doilea studiu, publicat în Jurnalul European de Nutriție , a constatat că în Marea Britanie, cei care au mâncat migdale aveau o circumferință a taliei mai mică și un indice de masă corporală mai mic în comparație cu cei care nu au mâncat.

În cadrul studiului, oamenii de știință britanici au analizat jurnalele alimentare de patru zile ale a 6.800 de adulți. 

S-a dovedit că oamenii care mănâncă migdale mai des mănâncă în general mai sănătos, de exemplu, primesc mai multe proteine, vitamina C și potasiu. Pe de altă parte, au consumat mai puțin sodiu (sare), carbohidrați și zahăr.

Cei care mănâncă migdale au o circumferință medie a taliei cu 2,1 centimetri mai mică și un indice de masă corporală cu 8 mai puțin decât cei care nu mănâncă migdale.

Consumul de nuci întregi, cum ar fi migdalele, este o parte importantă a unei diete sănătoase. 

Studiul asupra populației din Marea Britanie a arătat că adulții mănâncă puțin din ele. 

Dar cei care raportează migdale în dieta lor au mai multe șanse să urmeze o dietă sănătoasă în general și să aibă mai puțină grăsime corporală.

MAI POTI CITI