Semaglutida împotriva obezității arată o eficacitate fără precedent. Noi păreri medicale despre OZEMPIC.

Sub influența medicamentului Semaglutida (OZEMPIC), o treime dintre participanții la un studiu au pierdut aproximativ 20% din greutate.

Datele din studiile clinice pentru medicamentul Semaglutida sunt publicate în New England Journal of Medicine.

Ce este semaglutida și cum ajută la slăbire


Medicamentul semaglutidă a fost dezvoltat în 2012. Novo Nordisk și-a propus utilizarea în tratamentul diabetului zaharat, studiile clinice au fost finalizate în 2016. 

Un an mai târziu, producătorul și un grup de oameni de știință de la Universitatea din Leeds au declarat că semaglutida ar putea fi folosită pentru a trata obezitatea. 

Potrivit datelor preliminare, ar putea reduce pofta de mâncare și a contribuit la scăderea cantității de grăsime din organism.

noi informatii ozempic semaglutide slabire rapida si sigura

Semaglutida acționează asupra receptorilor pentru hormonul glucagon din organism. Medicamentul crește producția de insulină, scade nivelul de glucoză din sânge, încetinește digestia și ajută la controlul poftelor de mâncare.

Studiul a implicat aproximativ două mii de oameni din 16 țări. Cei care au primit semaglutidă au pierdut în medie 15% din greutatea corporală în 68 de săptămâni, o treime dintre ei au pierdut mai mult de 20%. În grupul placebo, pierderea în greutate a fost de aproximativ 2,4%.

Pe lângă pierderea în greutate, multe persoane tratate cu semaglutidă au ameliorat diabet zaharat sau pre-diabet.

Se pare că semaglutida va trebui luată pe termen lung sau pe tot parcursul vieții pentru a menține greutatea normală.

The New York Times a vorbit despre unul dintre participanții la studiul legat de acest medicament. Anterior, femeia încercase fără succes să slăbească prin dietă și exerciții fizice de câțiva ani. 

Semaglutida a ajutat-o ​​să piardă 15% din greutate, fără efecte secundare semnificative. Ea nu știa dacă ia medicamente sau un placebo, așa că a continuat să facă mișcare și să facă dietă. Cu toate acestea, excesul de greutate a început să dispară neașteptat de repede.  

După încheierea administrării medicamentului, kilogramele în plus pierdute au început să revină participantului la studiu. Ono a spus că a vrut să ia din nou medicamentul când va fi disponibil.

MAI POTI CITI