Un Mic Dejun consistent te va ajuta sa arzi mai multe calorii și sa slăbești
12/26/2022
Cercetătorii de la Universitatea din Lübeck au descoperit că un mic dejun copios arde de 2,5 ori mai multe calorii decât săritul peste masă.
Așadar, iubitorii unui mic dejun copios au șanse mai mari de a pierde în greutate. Oamenii de știință atribuie acest lucru diferențelor zilnice de metabolism.
Dacă doriți să vă controlați mai bine greutatea, mâncați un mic dejun sănătos și consistent, recomandă oamenii de știință germani.
Cercetătorii de la Universitatea din Lübeck au descoperit că un mic dejun copios arde de 2,5 ori mai multe calorii decât săritul peste masă.
Prin urmare, iubitorii unui mic dejun copios au șanse mai mari de a pierde în greutate. Oamenii de știință atribuie acest lucru diferențelor zilnice de metabolism.
Studiul a implicat 16 voluntari de sex masculin sănătoși, în vârstă de 23 de ani, cu greutate normală, fără antecedente familiale de diabet de tip 2 și cu obiceiuri proaste.
Participanții au fost împărțiți în două grupuri. Un grup a primit un mic dejun cu conținut scăzut de calorii (11% din necesarul individual de calorii zilnic) și o cină bogată în calorii (69% din necesarul zilnic de calorii) timp de trei zile.
Celălalt este micul dejun și cina, care sunt opuse în ceea ce privește caloriile. După o pauză de două săptămâni, grupurile au fost schimbate și experimentul a fost repetat.
Cercetătorii au folosit un calorimetru pentru a afla dacă au existat modificări ale termogenezei (energia termică care este produsă din alimentele consumate) și cum ar putea ajuta aceasta la pierderea în greutate.
Rezultatele au arătat că o dietă cu un mic dejun bogat și puține calorii seara a avut un efect benefic asupra producției de energie termică și asupra metabolismului glucozei.
Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că un mic dejun cu conținut scăzut de calorii a crescut probabilitatea de a lua în greutate - din cauza foametei și a poftei crescute de dulciuri, pe care oamenii le-au gustat între mese.
„Rezultatele noastre arată că o masă consumată la micul dejun – indiferent de numărul de calorii pe care le conține – creează de două ori mai multă termogeneză determinată de dietă decât aceeași masă consumată la cină. Oamenii de știință cred că acest lucru ar putea ajuta la stoparea crizei obezității și a unei multitudini de boli asociate, cum ar fi diabetul”, a spus cercetătorul Juliane Richter.