Baie, alcool, fumat - ce altceva este interzis după operația de cataractă

Până de curând, operația de cataractă necesita spitalizare și repaus strict la pat, iar reabilitarea dura cel puțin un an. 

Acum totul este mult mai simplu, dar pentru restabilirea cu succes a vederii, vor trebui respectate unele restricții.

Restricțiile în perioada postoperatorie depind de calitatea operației de cataracta. 

Dar, în general, tehnologiile moderne cu o operație de cataractă bine efectuată sau înlocuirea lentilelor de refracție permit chiar a doua zi:

  • înclinare;
  • dormi pe orice parte;
  • fac un dus;
  • muncă;
  • angajați-vă în exerciții fizice usoare

Dar, în același timp, medicii recomandă tuturor pacienților, fără excepție, să evite vizitarea băii, saună, înotul în piscină sau iazurile cu imersie a capului, precum și orice în decurs de o lună. 

ce nu ai voie sa faci dupa operatia de cataracta

Dacă, în funcție de starea fundului de ochi, există o amenințare cu detașarea retinei, atunci limitările activității fizice sunt individuale, în funcție de masa condițiilor specifice.

Medicii de asemena va indica că în perioada de reabilitare este mai bine să evitați consumul de alcool, care poate interfera cu procesul de vindecare a țesuturilor oculare. 

În plus, ar trebui să aveți grijă să vă spălați pentru a nu aduce infecția în zonele vulnerabile.

Tehnicile chirurgicale moderne sunt destul de capabile să asigure păstrarea activității profesionale și de viață în cel mai scurt timp posibil. 

Medicul oftalmolog curant trebuie să stabilească regimul de restricții, în funcție de calitatea operației efectuate și de prezența complicațiilor.

WIKI - Cataracta este a doua cauză principală de deficiență vizuală și pierdere la nivel mondial. 

Această boală se caracterizează prin tulburarea cristalinului ochiului din cauza denaturarii proteinei care face parte din aceasta. 

Cel mai adesea apare la persoanele în vârstă, în primul rând la femei, iar după 80%, aproape 100% dintre oameni suferă de cataractă.

MAI POTI CITI