Ce remedii va ajuta sa scapati rapid de Mahmurela si de ce nu ar trebui să bei cafea

Este posibil să vă ajutați corpul să facă față mahmurelii, cum să scapi de durerile de cap, greața și alte efecte adverse?

Medicamente pentru a scapa de mahmureala


Unele medicamente pot ameliora de fapt unele dintre simptomele mahmurelii. De exemplu, antiacidele pot ajuta la durerile de stomac și greața, iar medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (cum ar fi aspirina) ajută la durerile de cap și durerile musculare. 

Medicamentul popular Alka-Seltzer este o combinație de acid acetilsalicilic (aspirina) și bicarbonat de sodiu (antiacid). Remediul casnic „Zorex Morning” conține și ambele substanțe.

Merită să știți că analgezicele pot provoca sau crește senzația de disconfort în stomac. În plus, nu ar trebui să încercați să scăpați de simptomele mahmurelii cu paracetamol, în combinație cu alcool, acest lucru poate duce la afectarea ficatului.

Adsorbanții au capacitatea de a absorbi alcoolul din stomac și intestine, acest grup de medicamente include Enterosgel, cărbune activat. Se crede că administrarea de adsorbanți înainte, în timpul sau imediat după consumul de alcool ajută la reducerea mahmurelii.

Recent, poate ati auzit de perfuzii pentru mahmureala. Acest serviciu este oferit la domiciliu, pacientului i se injectează de obicei cu soluție salină și soluție de glucoză 5% pentru a ajuta organismul să facă față deshidratării, să ridice nivelul zahărului din sânge. 

Această metodă este utilă doar în cazurile cele mai extreme, dacă o persoană nu poate bea singură din cauza greaței și vărsăturilor severe.

Consumul de alcool provoacă nu numai deshidratare, ci și o încălcare a echilibrului apă-sare. Cel mai bine, apa minerală face față acestor consecințe, care normalizează volumul sângelui circulant și restabilește echilibrul apă-sare, ajută la scăderea edemului. Saramura este mult mai puțin potrivită pentru aceste scopuri, o cantitate mare de sare poate crește umflarea.

Metode populare pentru a scapa de mahmureala rapid


Nu există dovezi că ceaiul verde, ouăle și exercițiile fizice ajută la eliminarea simptomelor mahmurelii. 

Un studiu a arătat că sparanghelul a ajutat la creșterea nivelului unei enzime care neutralizează metaboliții toxici ai alcoolului etilic, dar este puțin probabil ca această plantă să fie folosită în caz de urgență. 

Dar cafeaua este mai bine să nu bei, deoarece cofeina are un efect diuretic, ceea ce înseamnă că poate crește deshidratarea.

pareri remedii mahmureala care functioneaza

Consumul unei noi doze de alcool poate ajuta la îmbunătățire, dar numai pentru o perioadă scurtă de timp, mahmureala va reveni în continuare, obiceiul de a se îmbăta este deja un semn de alcoolism.

Rețineți că este mai sigur să preveniți mahmureala, mai ales că moderarea a devenit mai ușoară în era dispozitivelor mobile.

Încercați, de exemplu, descărcați un calculator pentru alcool , care vă va ajuta să urmăriți numărul de băuturi alcoolice pe care le-ați băut și, indiferent de tipul acestora, să determinați dacă v-ați depășit norma.

MAI POTI CITI