Despre raceli, diabet, Sarcina si purtarea LENTILELOR DE CONTACT

De ce să purtați lentile doar noaptea, cum ajută ele în bolile oculare și de ce este mai bine să alegeți ochelari în timpul sarcinii și o răceală

Dacă îngrijiți prost lentilele de contact, puteți provoca o boală infecțioasă a ochiului - acest lucru este cunoscut. Dar de ce nu se recomandă purtarea lentilelor pentru boli care nu pot fi numite oftalmice? 

O astfel de limitare există în special pentru SARS. Aceste boli sunt cauzate de viruși care se pot multiplica nu numai în mucoasa nazală, ci și pe membrana mucoasă a ochiului. 

Și diverse microorganisme, particule și substanțe se lipesc de o lentilă de contact moale destul de simplu.

purtarea lentilelor de contact interzisa in sarcina si diabet

Drept urmare, dacă purtați lentile cu SARS, puteți provoca conjunctivită virală sau chiar cheratită.

Cu manifestări alergice sezoniere (febra fânului), dacă în astfel de zile nu se poate renunța la ochelari, este mai bine să alegeți lentile de o zi. 

Polenul se poate acumula pe și sub lentilele de înlocuire electivă, ceea ce poate irita mucoasa ochilor și a pleoapelor. 

Din cauza diabetului, o persoană poate dezvolta neuropatie - o afecțiune în care nervii sunt afectați și sensibilitatea anumitor părți ale corpului dispare, precum și modificările imunității locale. 

De aceea, lentilele de contact sunt prescrise acestor pacienți cu prudență : odată cu dezvoltarea bolilor asociate cu purtarea lentilelor, o persoană poate reacționa prea târziu.

Se întâmplă ca în timpul sarcinii apa să fie reținută în cornee, din cauza căreia grosimea și curbura acestei învelișuri se modifică.

Prin urmare, este mai bine să amânați selecția lentilelor de contact și purtarea celor deja prescrise , până la nașterea copilului.

MAI POTI CITI