FLURONA ce este, wiki simptome si tratament dubla infecții virale. Cauze frecvente.
Wiki ce inseamna FLURONA, ce este dubla infectie virala cu gripa si COVID, cauze si care sunt simptomele, cum se manifesta si ce tratament recomanda medicii.
În timpul pandemiei s-a mai vorbit despre flurona, dar este adevărat că au fost cazuri extrem de rare pentru că atunci circulaţia virusurilor gripale era mult limitată.
În timpul pandemiei s-a mai vorbit despre flurona, dar este adevărat că au fost cazuri extrem de rare pentru că atunci circulaţia virusurilor gripale era mult limitată.
În acest moment, ceea ce este diferit este faptul că avem multe cazuri de gripă. Totodată, avem şi infecţii cu SARS-CoV-2 şi este de aşteptat ca în viitorul apropiat, fără să fie o explozie, să avem mai multe astfel de cazuri.
Cum își poate da seama un pacient că are gripă, COVID-19 sau FLURONA
Medicii spun ca doar prin testare. Dacă semnele de gripă sunt mult amplificate, putem sa speculam că are și SARS-CoV-2.
Este important pentru medic să-și dea seama în momentul în care testează și depistează două virusuri să ia în calcul că acel pacient trebuie monitorizat cu atenție.
Simptome specifice pentru Flurona
Diferența dintre răceală și gripă este că cea de-a doua se instalează brusc ca simptomatologie, în comparație cu răceala obișnuită care debutează treptat, la 1-3 zile de la contactul cu o persoană bolnavă.
Apar dureri musculare, frisoane, lăcrimarea ochilor, tuse seacă, durere în gât și congestie nazală. Pot apărea și vărsături. Se asociază febră mare, de peste 38 de grade Celsius.
Infecția cu COVID-19 debutează la fel de brusc ca și gripa sezonieră și are o evoluție extrem de rapidă. Simptomele COVID-19 presupun: temperatură, tuse seacă, dureri în gât și frisoane.
Pot apărea și diaree și vărsături la unii pacienți. Dificultatea la respirație apare brusc, odată cu eventualele dureri în piept, pe măsură ce sunt afectați plămânii.
Tratament FLURONA
Tratamentul gripei este același ca pentru pacientul cu COVID-19 și presupune hidratarea corectă prin consumul a 2 litri lichide/zi care pot fi și compoturi, supe, ceaiuri, administrarea de antitermice sau analgezice ușoare pentru ameliorarea durerilor musculare și a cefaleei, picături sau soluții nazale pentru decongestionarea căilor respiratorii.
Câtă vreme pacientul strănută și/sau tușește este recomandat să rămână în izolare. În general, gripa la adulți durează aproximativ o săptămână. În cazul COVID-19 izolarea după diagnosticare este de 14 zile, ulterior se poate considera că pacientul nu mai este infecțios.
Organismul odihnit, corect alimentat, are o reactivitate bună. Totodată, recomand exerciții fizice pentru cei care le pot face. Viața ordonată și rațională ne crește rezistența în fața infecțiilor