Omega 3 NU vindecă depresia. Nou studiu clinic american.

Noi studii clinice nu susțin utilizarea suplimentelor de acizi grași omega-3 pentru a ajuta la prevenirea depresiei. 

Oamenii de știință nu confirmă că utilizarea suplimentelor cu ulei de pește - o sursă de acizi grași omega-3 - previne dezvoltarea depresiei. 

Rezultatele celui mai mare studiu clinic au fost publicate în JAMA de o echipă de cercetători americani de la Spitalul General din Massachusetts (MGH) și alte spitale de renume din SUA.

Experții au recomandat în general suplimente de omega-3 pentru a reduce recurența depresiei la unii pacienți cu risc ridicat, dar nu există date despre utilizarea acestor suplimente pentru a preveni depresia în populația generală. În plus, studiile anterioare pe această temă au produs rezultate mixte.

pareri omega 3 nu e bun pentru depresie

Cercetătorii au decis să testeze potențialul suplimentelor zilnice de vitamina D și/sau omega-3 pentru a preveni depresia. 

Un total de 18.353 de adulți cu vârsta de 50 de ani și peste, fără depresie la momentul inițial pentru mai mult de cinci ani, au primit aleatoriu suplimente de vitamina D și/sau omega-3 sau placebo potrivit.

Oamenii de știință nu au descoperit niciun beneficiu de la suplimentele cu omega-3 pentru a preveni depresia sau pentru a îmbunătăți starea de spirit. 

În același timp, cercetătorii au acordat o atenție egală riscului de a dezvolta depresie clinică în orice moment și indicatorilor generali de dispoziție pe toată perioada de observație. 

Unii oameni au încă motive medicale pentru a lua suplimente de omega-3. De exemplu, uleiul de pește se dovedește din ce în ce mai mult a fi benefic în tratarea afecțiunilor inflamatorii, precum și în tratarea tulburărilor depresive existente la unii pacienți cu risc ridicat. 

Cu toate acestea, descoperirile noastre sugerează că nu există niciun motiv pentru adulții nedepresivi din populația generală să ia suplimente cu ulei de pește doar pentru a preveni depresia sau pentru a menține o dispoziție pozitivă

MAI POTI CITI