Visele si mijloacele de a le controla - Observatii practice de Leon D`Hervey De Saint-Denys carte pdf ebook epub, download gratis daca exista unde o gasesc recenzii si pareri

Visele si mijloacele de a le controla - Observatii practice de Leon D`Hervey De Saint-Denys carte pdf ebook epub download ce se cauta pe forumuri, Facebook sau pe grupurile cu pareri despre dezvoltare personala de pe internet:

Pareri cartea Visele si mijloacele de a le controla - Observatii practice de Leon D`Hervey De Saint-Denys

Tu ai citit cartea si te-a ajutat? Lasa parerea ta despre carte in sectiunea de comentarii indiferent ca e o opinie pozitiva sau negativa.Cu cat mai multe pareri despre cu atat mai mult ne putem creiona o opinie obiectiva!

Chiar daca ati gasit cartea Visele si mijloacele de a le controla - Observatii practice de Leon D`Hervey De Saint-Denys in format pdf sau epub la download pe internet pe pe un site sau torrent, noi recomandam sa dai dai dovada de apreciere fata de autori si sa o cumperi.

O carte pdf sau pe hartie costa foarte putin in comparatie cu valoarea pe care o ofera! Nu mai amintim partea legala, deoarece probabil stiti deja ca pirateria cartilor in format pdf este ilegala.

Ratingul satisfactiei cititorilor - 4.42

Scurta recenzie cartea Visele si mijloacele de a le controla - Observatii practice de Leon D`Hervey De Saint-Denys

pareri reale preturi reduse


Despre cercetarea amanuntita a viselor si, in special, a viselor lucide, ca spatiu al mintii umane in care atentia si vointa, judecata si morala, imaginatia si creativitatea nu se suspenda, ba chiar dau nastere unor trairi aparte, controlabile, marchizul de Saint-Denys scria la 1867: "voi furniza partea mea de materiale pentru edificiul ce urmeaza a fi ridicat, lasand in grija unui arhitect mai priceput sa le completeze si sa il cladeasca. " 

Ceea ce s-a si intamplat, caci 33 de ani mai tarziu, in 1900, Sigmund Freud avea sa publice Interpretarea viselor, marcand nasterea oficiala a psihanalizei. Freud il citeaza pe Saint-Denys in cateva locuri, recunoscand astfel si influenta pe care ideile si munca de cercetare ale acestui cautator au avut-o in dezvoltarea teoriei analitice. 

"Nu sunt oare visele a treia parte din existenta? Pentru cei care cauta, fenomenul visului nu este oare strans legat de marele mister al dualitatii psiho " corporale, pe care nu ne vom satura niciodata sa-l cercetam? In sfarsit, printre cei care se simt vii, exista cineva care sa nu pastreze, chiar si vag, amintirea vreunei viziuni fermecatoare, care sa-i fi lasat in minte o dulce si de nesters impresie? " 

"Ochii corpului nu se inchid fata de lumea reala, decat pentru a lasa ochii mintii sa se deschida in lumea fanteziei si a amintirilor. Caci a gandi inseamna a visa. 

" Sa urmaresc si sa stapanesc toate fazele unui vis, asta nu am reusit niciodata, nici macar nu am incercat vreodata. Sa faci insa uz cateodata de atentie si de vointa pentru a analiza un fenomen psihologic, pentru a retine sau a evoca o imagine surazatoare, pentru a stimula travaliul memoriei, pentru a coordona avantul imaginatiei, pentru a schimba cursul ideilor, acestea sunt actiuni care se indeplinesc intr-adevar usor, imediat ce mintea a dobandit un oarecare obicei [de a se observa pe sine in vis]. 

" Viata e vis. Celor carora viata li se pare un vis chinuitor le ramane totusi fericitul gand de a se trezi in moarte. " Leon d " Herveyde Saint-DenysTitlul original: Leon d`Hervey de Saint " Denys - Les Reves et les Moyens de les diriger. Observations pratiques - Paris, Amyot, 1867.
  
Ca sa intelegeti mai bine, cartile din categoria eBooks sunt in format digital iar cele din categoria Carte sunt in format clasic.

O parte dintre cartile in format clasic, ofera un preview gratuit din care puteti vedea in mare despre ce este vorba si sa cititi cateva pagini din cartea respectiva, iar mai apoi, daca este ceea ce cautati sa o cumparati.

Cartile PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Doua programe foarte bune pentru citit carti pdf sunt Acrobat Reader si Foxit Reader.

MAI POTI CITI