De ce persoanele cu Migrene suferă adesea de rău de mișcare

Oamenii de știință au descoperit de ce persoanele cu migrene suferă adesea de rău de mișcare

O migrenă nu este doar o durere de cap. Această condiție medicală poate afecta calitatea vieții chiar și atunci când nu există convulsii. 

Într-un studiu publicat în Neurology, cercetătorii au descoperit că pacienții cu migrenă aveau mai multe șanse să sufere de rău de mișcare. Autorii lucrării au numit posibile cauze ale acestei probleme. 

Aproape oricine se poate simți amețit în timpul unei plimbări cu roller coaster, dar persoanele care suferă de migrene sunt mult mai predispuse să se confrunte cu rău de mișcare.

wiki migrenele si cauza raului de miscare noi informatii

Într-un nou studiu, oamenii de știință din Germania au determinat cât de des persoanele cu migrene suferă de rău de mișcare în comparație cu persoanele sănătoase și au dezvăluit, de asemenea, caracteristici necunoscute anterior ale sistemului lor nervos. Pentru a face acest lucru, au folosit o simulare a unei plimbări cu roller coaster.

Studiul a implicat 20 de pacienți cu migrenă și 20 de persoane sănătoase. Vârsta lor medie era de 30 de ani. 

Participanții care sufereau de migrenă au suferit în medie 3,7 atacuri pe lună, dintre care 15% luau medicamente pentru a le preveni. În timpul experimentului, aceștia nu au avut atacuri de migrenă, 15% le-au avut în decurs de două zile după călătoria virtuală.

Participanții la studiu au suferit imagistică prin rezonanță magnetică funcțională în timp ce urmăreau o simulare realistă de plimbare cu un roller coaster de 35 de minute. În videoclip, conducerea rapidă a alternat cu urcări lente.

În comparație cu martorii, pacienții cu migrenă au fost mai predispuși să raporteze că se simt amețiți (65% față de 30%) și rău de mișcare (47,3% față de 24,3%) în timp ce urmăreau videoclipul. 

La cei care au suferit de migrene, simptomele au fost mai pronunțate și mai prelungite.

RMN-ul funcțional a arătat că persoanele care suferă în mod regulat de atacuri de migrenă au avut o activitate crescută în zonele creierului care sunt responsabile de vedere, percepția durerii, procesarea motrică și echilibrul. 

De asemenea, aceștia au avut o activitate redusă în părți ale creierului asociate cu funcțiile cognitive, inclusiv atenția. 

Cu cât migrena era mai severă la oameni, cu atât aceste modificări au fost mai pronunțate în timpul călătoriei.

Datele arată că zonele creierului asociate cu procesarea durerii migrene se suprapun cu sistemele creierului care reglează răul de mișcare și amețelile. 

Persoanele cu migrene fac mai mult decât doar o durere de cap. De asemenea, ei se confruntă adesea cu alte probleme care le pot reduce calitatea vieții. 

MAI POTI CITI