INDUCEREA și CONTROLUL VISELOR beneficii și efecte secundare, riscuri pe care nu le știai

Există diferite tehnici și metode prin care oamenii încearcă să inducă vise și să controleze visele în mod artificial. 

De exemplu, există tehnici de relaxare, meditație, auto-hipnoză și terapie cu lumină, care pot ajuta la inducerea și controlul viselor.

O altă metodă utilizată pentru a induce vise este utilizarea substanțelor chimice sau a unor plante cu proprietăți psihoactive, cum ar fi mugurii de Salcie sau Salvia divinorum

Aceste substanțe pot afecta funcționarea creierului și pot influența natura și conținutul viselor.

În plus, tehnologia modernă a permis dezvoltarea unor dispozitive speciale, cum ar fi măști de somn care emit lumină sau sunete specifice, care pot ajuta la inducerea viselor.

Cu toate acestea, este important să țineți cont de faptul că, deși inducerea artificială a viselor poate fi o experiență interesantă, nu este întotdeauna sigură și poate avea efecte secundare nedorite. 

despre controlul viselor riscuri si beneficii de care nu știai

Inducerea artificiala a viselor poate avea anumite beneficii, în special atunci când este utilizată în scopuri terapeutice sau pentru explorarea conștiinței.


În terapia cognitivă comportamentală, de exemplu, se poate utiliza tehnica "reveria dirijată" pentru a ajuta pacienții să exploreze și să lucreze cu problemele lor emoționale și psihologice prin intermediul viselor. 

De asemenea, tehnicile de inducere a viselor pot fi folosite pentru a ajuta la tratarea tulburărilor de somn sau a insomniilor.

Inducerea artificiala a viselor poate fi de asemenea utilizată în scopuri de dezvoltare personală și spirituală. 

Unii oameni utilizează tehnici de inducere a viselor pentru a explora subconștientul și pentru a descoperi mai multe despre ei înșiși sau despre lumea din jurul lor.

Inducerea artificială a viselor poate avea efecte secundare diferite, în funcție de metoda utilizată și de indivizii implicați. 


Unele dintre aceste efecte secundare includ:

1) Tulburări ale somnului: Încercarea de a induce vise în mod artificial poate afecta somnul natural și poate duce la tulburări de somn, cum ar fi insomnie sau somnolență excesivă.

2) Halucinații: Anumite substanțe sau tehnici utilizate pentru a induce vise pot duce la apariția halucinațiilor și la o percepție distorsionată a realității.

3) Stres și anxietate: Unele vise induse artificial pot fi stresante sau anxioase, ceea ce poate avea un impact negativ asupra stării de spirit și a sănătății mentale.

4) Dependență: Dacă se folosesc substanțe chimice sau dispozitive pentru a induce vise, acest lucru poate duce la o dependență și la o nevoie constantă de a folosi aceste tehnici sau substanțe pentru a induce vise.

5) Interferențe cu medicația sau cu alte condiții medicale: În cazul în care cineva ia medicamente sau are o condiție medicală, inducerea artificială a viselor poate interacționa cu acestea și poate duce la complicații.

Prin urmare, este recomandat să discutați întotdeauna cu un specialist înainte de a încerca să induceți vise în mod artificial și să vă asigurați că utilizați tehnici sau dispozitive sigure și verificate.

MAI POTI CITI