Pareri Aliflusin 500 mg/200 mg/4 mg granule. Prospect, contraindicatii, administrare, pret.

Aliflusin 500 mg/200 mg/4 mg granule efervescente păreri forumuri cu recomandări și recenzii despre medicamnete combinatii paracetamol /acid ascorbic / maleat de clorfeniramină, cat timp se iau, ce contraindicatii si efecte adverse si unde gasesc in farmacii cu pret mic.

Am cautat pe forumuri mai multe păreri despre Aliflusin 500 mg/200 mg/4 mg granule și am observat că sentimentul opiniilor clienților are următoarea distribuție:

1. Păreri Pozitive - 0,61
2. Opinii Negative- 0,42
3. Sentiment Neutru - 0,38

Un scor peste media de 0,50 arată o tendință mai mare decât cea medie pentru o caracteristică. Un scor la sau peste 0,70 indică aspecte ușor de identificat ale caracteristicilor, astfel de scoruri sunt considerate ridicate.

Am observat ca multi din cei care au utilizat medicamentul OTC Aliflusin care se elibereaza fara reteta au fost în general mulțumiți de acesta. Cu toate astea, sunt și câteva persoane care spun ca au încercat alte produse despre care spun că au funcționat mai eficient.

Aliflusin 500 mg/200 mg/4 mg granule pareri forumuriCe este Aliflusin și pentru ce se utilizează - ce trebuie să știți înainte să luați Aliflusin - cum să luați Aliflusin - reacții adverse posibile


Ce este Aliflusin și pentru ce se utilizează

Aliflusin este un medicament ce conţine 3 substanţe active: paracetamol, cu efect analgezic şi antipiretic, maleat de clorfeniramină, care reduce secretia nazală, inhibă senzaţia de strănut şi lăcrimarea ochilor, și acid ascorbic, care acoperă deficitul deficitul de vitamina C din organism.

Acest medicament se utilizează pe termen scurt pentru tratarea simptomelor de gripă, răceală şi stări asemănătoare gripei cum sunt durerea de cap, febra, durerea în gât, în special însoţite de secreții nazale, la adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 15 ani. 

Utilizați Aliflusin doar în cazul unei combinații de simptome de răceală și gripă, cum ar fi dacă aveți dureri/febră și vă curge nasul.

Ce trebuie să știți înainte să luați Aliflusin

Nu luaţi Aliflusin

- dacă sunteţi alergic la paracetamol, acid ascorbic sau maleat de clorfeniramină sau la oricare din componentele acestui medicament
- dacă suferiţi de insuficiență hepatică severă;
- dacă aveţi glaucom cu unghi închis;
- dacă aveți risc de retenție urinară asociat cu afecțiuni uretrei prostatice;
- dacă luaţi sau ați luat în ultimele două săptămâni un tratament cu inhibitori de monoaminoxidază (IMAO, pentru tratarea depresiei);
- copiii şi adolescenţii cu vârsta sub 15 ani.

A se folosi cu atenţie de către pacienţii cu astm bronşic sau boală pulmonară obstructivă cronică, cu boli cardiovasculare, hipertensiune, hipertiroidism şi obstrucţie la evacuarea gastrică.

Cum să luați Aliflusin

Luați întotdeauna acest medicament exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul.
Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

Utilizarea de către adulţi sau adolescenţi cu vârstă peste 15 ani:

Doza recomandată este de un singur plic (500 mg paracetamol, 200 mg acid ascorbic, 4 mg maleat de clorfeniramină) la nevoie, de până la 3 ori pe zi, la un interval de cel puţin 4 ore între doze. 

Doza zilnică maximă de 3 plicuri (1500 mg paracetamol, 600 mg acid ascorbic şi 12 mg maleat de clorfeniramină) nu trebuie depăşită într-un interval de 24 de ore.

Pacienţii cu insuficiență hepatică

Pentru pacienţii cu insuficiență hepatică uşoară până la moderată sau sindrom Gilbert, doza trebuie redusă sau intervalele între doze trebuie prelungite. 

Doza şi intervalul între 2 doze va fi stabilit de medicul dumneavoastră.

Nu luați acest medicament dacă aveți insuficiență hepatică severă

Vârstnici

Nu este necesară o ajustare a dozei la vârstnicii cu funcţie renală/hepatică normală

Granulele efervescente trebuie dizolvate într-un pahar cu apă caldă. A se consuma imediat după preparare.

Durata tratamentului

Acest medicament nu se va folosi mai mult de 3 zile în caz de febră şi 5 zile pentru tratarea durerii (adolescenţii cu vârsta peste 15 ani - 3 zile) fără a cere sfatul medicului. 

Acest medicament trebuie utilizat la apariţia durerii şi febrei. În cazul în care acestea dispar, tratamentul trebuie întrerupt.

Reacții adverse posibile Aliflusin 500 mg/200 mg/4 mg

Reacţii adverse ale paracetamolului:

mâncărimea persistentă a pielii (prurit), iritație cutanată, transpiraţie excesivă, apariţia de noduli, erupţii hemoragice sau veziculare pe piele (purpura), o reacţie alergică ce provoacă inflamarea ţesuturilor de sub piele (angioedem), o reacţie alergică ce provoacă o erupție pe piele (urticarie); acestea sunt rare;

pancreatită acută sau cronică, hemoragie, durere abdominală, diaree, greaţă, voma, insuficiență hepatică, afectare ireversibilă (necroză) a ficatului, îngălbenirea pielii, mucoaselor şi ochilor (icter); acestea sunt rare.

Reacţii adverse ale clorfeniraminei

mişcări necoordonate şi involuntare ale muşchilor feţei (diskinezie), tulburări de coordonare (rigiditate), tremurături, amorţeli, furnicături, senzaţie de arsură precum înțepături de ac (parestezie);

vedere înceţoşată sau dublă;

nas sau gât uscat, mucoase uscate;

uscăciunea gurii, pierderea poftei de mâncare, tulburări ale ale gustului şi mirosului, tulburări gastrointestinale (greaţă, vomă, diaree, constipaţie, durere la nivel abdominal superior) care pot fi reduse atunci când se iau în timpul mesei;

transpiraţie crescută;

retenţie urinară şi/sau dificultăți la urinare.

MAI POTI CITI