Păreri Ibuvalen Duo 200 mg/12,8 mg prospect, compoziție, mod administrare, preț mic farmacie

Ibuvalen Duo 200 mg/12,8 mg, 20 comprimate, Polisano păreri forumuri cu recomandări și recenzii despre cât timp se ia, contraindicații si reacții adverse, mod de administrare.

Am cautat pe forumuri mai multe păreri despre Ibuvalen Duo 200 mg/12,8 mg Polisano și am observat că sentimentul opiniilor clienților are următoarea distribuție:

1. Păreri Pozitive - 0,63
2. Opinii Negative- 0,42
3. Sentiment Neutru - 0,42

Un scor peste media de 0,50 arată o tendință mai mare decât cea medie pentru o caracteristică. Un scor la sau peste 0,70 indică aspecte ușor de identificat ale caracteristicilor, astfel de scoruri sunt considerate ridicate.

Am observat ca multi din cei care au utilizat medicamenul, au fost în general mulțumiți de acesta. Cu toate astea, sunt și câteva persoane care spun ca au încercat alte produse despre care spun că au funcționat mai eficient.

Tu ai încercat Ibuvalen Duo 200 mg/12,8 mg, 20 comprimate, Polisano  și te-a ajutat? Lasă părerea ta despre in secțiunea de comentarii – indiferent că e o opinie pozitivă sau negativă. 

Ibuvalen Duo 200 mg 12,8 mg pareri forum am folosit

Ce este  Ibuvalen Duo 200 mg/12,8 mg și pentru ce se folosește  conform informațiilor din prosepect


Ibuvalen Duo este un medicament OTC care are in compozitie ibuprofen si fosfat de codeina hemihidrat. Ibuprofenul apartine unui grup de medicamente denumite antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), care actioneaza prin schimbarea raspunsului organismului la durere, inflamatie si febra. Codeina apartine unei clase de medicamente denumita analgezice opioide, care amelioreaza durerea prin actiunea lor.

Beneficii:

- Ibuvalen Duo poate fi utilizat o perioada scurta de timp la pacientii cu varsta de peste 12 ani, pentru ameliorarea durerilor moderate, care nu sunt ameliorate de alte analgezice, cum sunt paracetamolul, acidul acetilsalicilic sau ibuprofenul, administrate singure, asa cum sunt: migrena, cefaleea, nevralgia, durerea menstruala, dentara, durerea de spate, reumatica si musculara.

- Ibuvalen Duo poate fi utilizat pentru reducerea febrei si a simptomelor din raceala si gripa.

Compozitie:

- Substantele active sunt ibuprofen si fosfat de codeina hemihidrat.

- Fiecare comprimat filmat contine ibuprofen 200mg si fosfat de codeina hemihidrat 12,8mg.

- Celelalte componente sunt: nucleu - amidon de porumb pregelatinizat, hidroxipropilmetilceluloza, celuloza microcristalina, croscarmeloza sodica, dioxid de siliciu coloidal anhidru, talc, dibehenat de glicerol, stearat de magneziu; film Opadry fx White - alcool polivinilic partial hidrolizat, Macrogol 3350, dioxid de titan (E171), talc, polisorbat 80, pigment sidef pe suport MICA (contine: silicat de potasiu si aluminiu, dioxid de titan (E171)).

Mod de administrare:

Adulti, adolescenti si copii cu varsta mai mare de 12 ani

- Utilizati la nevoie 1–2 comprimate de 3 ori pe zi. Nu administrati medicamentul la intervale mai mici de 4 ore. Nu luati mai mult de 6 comprimate filmate in 24 ore.

- Comprimatele filmate trebuie inghitite intregi.

- Ibuvalen Duo nu trebuie administrat la copii cu varsta sub 12 ani, din cauza riscului de aparitie a problemelor severe cu respiratia.

- Nu utilizati acest medicament mai mult de 3 zile decat la recomandarea medicului. Daca simptomele persista, sau durerea si febra se accentueaza, sau daca apar noi simptome, adresati–va medicului sau farmacistului.

- Medicamentul este destinat numai pentru utilizare pe termen scurt. Trebuie sa luati cea mai mica doza necesara pentru cel mai scurt interval de timp pentru a va ameliora simptomele.

Contraindicații Ibuvalen Duo:

- Daca utilizati analgezice pentru calmarea durerilor de cap, deoarece poate accentua acest simptom.

- Daca aveti (sau ati avut doua sau mai multe episoade) de ulcer, perforatie sau sangerare la nivelul stomacului sau intestinului subtire.

- Daca ati avut o reactie alergica la ibuprofen, codeina, sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6), la acid acetilsalicilic sau la alte analgezice.

- Daca aveti probleme severe cu rinichii, cu ficatul sau cu inima, daca suferiti de constipatie cronica sau daca aveti dificultati de respiratie.

- Daca ati avut perforatie sau sangerare la nivelul stomacului sau intestinului subtire (duoden) legate de utilizarea anterioara a medicamentelor pentru durere si inflamatie (AINS).

- Daca ati suferit reactii de hipersensibilizare (de exemplu: agravarea astmului bronsic, eruptie pe piele, secretii nazale, umflarea buzelor, a fetei, a limbii, a gatului) dupa ce ati luat ibuprofen, acid acetilsalicilic sau alte medicamente similare.

- Daca luati alte AINS sau acid acetilsalicilic in doza zilnica mai mare de 75mg.

- Daca urmati un tratament cu inhibitori monoaminoxidaza (IMAO, de exemplu moclobemid) pentru depresie sau ati urmat un astfel de tratament in ultimele 14 zile.

- Daca sunteti in ultimele 3 luni de sarcina sau daca alaptati.

- Daca aveti varsta sub 12 ani.

- Pentru ameliorarea durerii la copii si adolescenti (cu varsta cuprinsa intre 0-18 ani) dupa indepartarea amigdalelor sau a vegetatiilor adenoide (polipilor) pentru tratamentul sindromului de apnee obstructiva in somn.

- Daca stiti ca metabolizati foarte repede codeina la morfina. 

Avertizari și reacții adverse:

- Acest medicament este utilizat numai pentru tratamentul pe termen scurt al durerilor acute moderate care nu sunt considerate a fi ameliorate de paracetamol sau ibuprofen (precum durerea reumatica, musculara, lombalgia, migrena, cefaleea, nevralgia, dismenoreea, durerea dentara).

- Medicamentele precum Ibuvalen Duo se pot asocia cu un risc usor crescut de aparitie a atacului de cord (infarct miocardic) sau a accidentului vascular cerebral.

- Utilizarea la copii si adolescenti dupa interventii chirurgicale: Codeina nu trebuie utilizata pentru ameliorarea durerii la copii si adolescenti dupa indepartarea amigdalelor sau vegetatiilor adenoide (polipilor) pentru tratamentul sindromului de apnee obstructiva in somn.

- Utilizarea la copii cu probleme cu respiratia: Codeina nu este recomandata la copiii cu probleme cu respiratia, deoarece simptomele toxicitatii la morfina pot fi mai grave la acesti copii.

- Sarcina, alaptarea si fertilitatea: Nu utilizati acest medicament daca sunteti in ultimele 3 luni de sarcina. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul inainte sa utilizati acest medicament daca sunteti in primele 6 luni de sarcina. Acest medicament trebuie utilizat numai la recomandarea medicului dumneavoastra. Nu luati codeina in timpul alaptarii. Codeina si morfina trec in laptele matern.

- Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor:  Acest medicament va poate afecta capacitatea de a conduce vehicule, deoarece va poate produce ameteala, somnolenta sau vedere incetosata. Nu trebuie sa conduceti vehicule sau sa folositi utilaje, decat dupa ce cunoasteti cum va afecteaza acest medicament si numai daca nu sunteti afectat. 

MAI POTI CITI