Remedii Naturiste pentru arsuri la stomac leacuri batranesti care funcționează

Alimente care calmeaza arsurile la stomac, leacuri batranesti pentru arsuri stomac, arsuri in piept remedii naturiste

Arsurile la stomac „banale” pot oferi o mulțime de momente neplăcute și pot reduce calitatea vieții. Ne dăm seama de ce să ne apucăm când, după o cină copioasă, „arde” din nou în spatele sternului - pentru bulion de cartofi, sifon sau dulceață de viburn.

REMEDIILE DE CASĂ AJUTĂ LA ARSURILE LA STOMAC

Există atât de multe tratamente la domiciliu și alternative pentru arsuri la stomac, încât este pur și simplu imposibil să le analizăm în detaliu pe fiecare dintre ele. 

Chiar dacă unele dintre ele , conform experienței personale a multor persoane, ameliorează senzația de arsură, nu sunt recomandate nici din cauza posibilelor efecte secundare, nici din cauza unor dovezi slabe în beneficiul lor. Să ne uităm la câteva exemple tipice.

remedii arsuri la stomac leacuri batranesti care funcționează

Bicarbonatul de sodiu ajuta la tratarea arsurilor de stomac

Fără îndoială, bicarbonatul de sodiul ajută la arsurile la stomac: neutralizează acidul sucului gastric. 

Utilizați de obicei o soluție de jumătate de linguriță de bicarbonat într-un pahar cu apă. Acest remediu oferă doar o ușurare pe termen scurt. Medicii avertizează că după el arsurile la stomac se pot intensifica.

Bicarbonatul de sodiu poate avea efecte secundare periculoase. De exemplu, oamenii de știință au descris un caz în care, ca urmare a anilor de consum excesiv de bicarbonat de sodiu, un pacient a fost internat în spital cu vărsături și diaree în creștere, precum și cu un dezechilibru acido-bazic.

Laptele remediu natural in tratarea arsurilor la stomac

Pe lângă experiența populară, unele studii vorbesc doar indirect despre posibila eficacitate a laptelui. 

Într-un studiu , aportul alimentar ridicat de calciu (laptele este o sursă importantă) a fost asociat cu un risc redus de  la bărbați. 

Există, de asemenea, speculații că proteinele din lapte ar putea fi, de asemenea, responsabile pentru ameliorarea arsurilor la stomac. Cu toate acestea, această metodă populară nu are o bază solidă de dovezi.

Pe de altă parte, alte studii, din nou indirect, indică faptul că laptele poate agrava arsurile la stomac. Acest lucru se poate datora prezenței de grăsime în băutură, care contribuie la reflux.

Remedii pe bază de plante

Printre remediile pe bază de plante pentru tratamentul refluxului gastrointestinal, cel mai des sunt menționate mușețelul, lemnul dulce, ghimbirul . 

Mici studii au arătat că preparatele din mirt, roșcove și gutui ajută la ameliorarea simptomelor. Cu toate acestea, oamenii de știință subliniază că efectul plantelor medicinale necesită un studiu mai bun. În prezent, există puține lucrări de înaltă calitate pe acest subiect.

Se presupune că efectul remediilor pe bază de plante este asociat cu proprietățile lor antiinflamatorii și antioxidante, precum și cu un efect pozitiv asupra barierei mucoase de protecție a stomacului și cu creșterea tonusului sfincterului esofagian.

CE AJUTĂ CU ADEVĂRAT LA ARSURILE LA STOMAC?

Poate că beți o soluție de bicarbonat de sodiu o dată pe săptămână nu vă va strica sănătatea și vă va alina. 

Cu toate acestea, probabil că aceasta nu este metoda care vă va ajuta să scăpați de arsurile la stomac pentru o lungă perioadă de timp. 

Pentru cea mai eficientă soluție a problemei, este necesar să abordați problema în mod cuprinzător și să folosiți metode aprobate de medici.

Aceste metode sunt relativ simple. În primul rând, pacienților li se recomandă schimbări în stilul de viață.

Modificări ale stilului de viață care ajută la eliminarea arsurilor la stomac


Dacă ești supraponderal,  trebuie să  lupți cu kilogramele in plus.

Renunțați la fumat și la consumul de alcool.

Evitați situațiile care cresc presiunea intraabdominală. Acestea includ ridicarea greutăților, purtarea îmbrăcămintei sub presiune, curele, corsete și bandaje.

În nutriție, trebuie să limitați aportul de alimente grase, alimente acide (rosii, citrice, sucuri acide), băuturi carbogazoase, ciocolată și cafea. Alimentele nu trebuie să fie foarte reci sau foarte fierbinți.

Este indicat să mănânci   în porții mici și puțin mai des decât de obicei. Cu toate acestea, recomandările rusești indică faptul că această recomandare este depășită.

Evitați să mâncați în exces.

Nu mai mâncați cu două ore înainte de culcare.

Este mai bine să dormi pe o pernă, astfel încât capul să fie ridicat cu 10-20 de centimetri.

MAI POTI CITI