Tehnici de Programare NeuroLingvistică pentru a lua decizii mai eficiente și a scăpa de sentimentul inferioritate și neputință

Programarea neurolingvistica (NLP) este o abordare terapeutică care se concentrează pe interacțiunea dintre gânduri, limbaj și comportament. 

Aceasta se bazează pe ideea că mintea și limbajul sunt strâns legate și că putem schimba modul în care gândim și acționăm prin modificarea limbajului nostru și a modelelor noastre de gândire.

NLP utilizează o serie de tehnici care pot fi utile pentru a depăși sentimentul de inferioritate și neputință și a lua decizii mai eficiente. 

Iată câteva dintre aceste tehnici:

• Ancorele - Această tehnică presupune asocierea unui anumit sentiment sau stări cu un stimul fizic, cum ar fi atingerea unui deget sau apăsarea unei anumite zone a corpului. 

Atunci când te simți depășit de situație, poți utiliza ancorele pentru a te ajuta să te calmezi și să te concentrezi. 

De exemplu, poți asocia o senzație plăcută de relaxare cu atingerea degetului mare și apoi poți utiliza această ancoră pentru a te ajuta să te calmezi în momentele de stres.

exercitii nlp pentru sentimente de inferioritate care funcționează

• Reframing - Această tehnică implică schimbarea modului în care percepi o situație. 

În loc să te concentrezi pe aspectele negative sau pe ceea ce nu poți controla, poți să te concentrezi pe aspectele pozitive și pe soluțiile posibile. 

Poți utiliza întrebări pentru a-ți schimba perspectiva, cum ar fi: "Cum pot să mă adaptez acestei situații?" sau "Care sunt opțiunile mele?"

• Modelarea - Această tehnică implică observarea și studierea comportamentului și gândirii altor persoane care au fost eficiente în situații similare. 

Poți să îți găsești un model de comportament și să încerci să îți modelezi gândirea și comportamentul după acesta.

• Vizualizarea - Această tehnică presupune imaginarea unei situații în care te simți calm și încrezător și vizualizarea succesului într-o anumită acțiune. 

Poți să îți imaginezi cum iei decizia corectă și cum acțiunea ta are un rezultat pozitiv.

Acestea sunt doar câteva dintre tehnicile de NLP care pot fi utile pentru a depăși sentimentul de copleșire și a lua decizii mai eficiente. Este important să consulți un terapeut calificat sau să îți faci propriul cercetări înainte de a utiliza aceste tehnici.

MAI POTI CITI