Ce alimente contin Triptofan pentru un somn liniștit, alimente de consumat seara pentru a adormi mai repede

Alimente pt somn liniștit, ce alimente conțin triptofan, alimente care te ajuta sa adormi mai repede, alimente de consumat seara cele mai bune pentru somn.

Există o serie de alimente care ne pot ajuta să dormim mai bine și sa adormim mai repede. 

În general, alimentele care conțin triptofan, un aminoacid esențial, pot fi benefice pentru somn.

Triptofanul este un precursor al serotonină și melatonină, două substanțe chimice care ajută la reglarea ciclului de somn-vigilență. 

Prin urmare, consumul de alimente bogate în triptofan poate îmbunătăți calitatea somnului.

wiki Legume si fructe cu triptofan pentru cresterea serotoninei natural

Iată câteva o lista cu cele mai bune alimente bogate în triptofan. Legume si fructe cu triptofan care sunt surse naturale de triptofan:

• Carnea de pui și curcan
• Ouăle
• Peștele, în special somonul și tonul
• Lactatele, cum ar fi laptele, brânza și iaurtul
• Leguminoasele, cum ar fi năutul, fasolea și linte
• Nucile și semințele, cum ar fi semințele de dovleac, de floarea-soarelui și de susan

Cand ajunge in organism, triptofanul este transformat in 5-hidrotriptofan cu ajutorul caruia, creierul produce serotonina. 

Serotonina actioneaz ca neurotransmitator; intervine in producerea somnului, in procese mintale si afective (depresie si anxietate, tulburare obsesiv-compulsiv), in functii motorii, in termoreglare, in reglarea presiunii arteriale, in actul vomei, in functii hormonale. 

Iata de ce este atat de important triptofanul pentru organismul nostru, inclusiv pentru un somn linistit si de calitate!

Este important să rețineți că consumul de alimente bogate în triptofan nu garantează un somn mai bun, ci doar poate ajuta la promovarea unui mediu favorabil somnului. 

Este important să respectați și alte practici de somn sănătoase, cum ar fi evitarea cofeinei și a alcoolului înainte de culcare și crearea unui mediu de dormit întunecat și liniștit.

MAI POTI CITI