Ceaiul Pu-erh scade glicemia în câteva ore. Remdii naturiste in diabetul de tip 2 care scad zaharul din sange.
Cum să scazi zahărul din sânge
Pancreasul produce insulina, un hormon care regleaza nivelul de zahar din sange (glucoza).
Din păcate, la persoanele cu diabet zaharat de tip 2, producția de insulină este afectată, ceea ce înseamnă că au și metabolismul glucozei afectat.
Ce poate provoca complicații acute ale diabetului: cetoacidoza și coma hiperglicemică (diabetică). Astfel de condiții sunt foarte periculoase și duc la pierderea cunoștinței și chiar la moarte.
Cercetătorii chinezi au efectuat o meta-analiză pentru a investiga efectul anti-hiperglicemic (adică de scădere a zahărului) al ceaiului pu-erh.
Ceaiul Pu-Erh este cel mai vechi tip de ceai chinezesc, care se distinge printr-o tehnologie de producție specifică.
O meta-analiză compară rezultatele mai multor studii în încercarea de a ajunge la o concluzie mai echilibrată.
Oamenii de știință au efectuat o căutare sistematică în bazele de date în engleză și chineză.
Ei au căutat studii care conțineau cuvintele cheie „pu-erh”, „zahăr din sânge”, „glucoză din sânge” și „hiperglicemie”. Ca rezultat, două studii pe șoareci cu șaisprezece înregistrări au fost selectate pentru meta-analiză.
Rezultatele meta-analizei au arătat că ceaiul pu-erh, care diferă într-o anumită tehnologie de producție, are un efect antihiperglicemic semnificativ la șoareci. Adică, de fapt scade nivelul zahărului din sânge, inclusiv nivelul glicemiei a jeun.
Cum să scazi zahărul din sânge in mod natural
Medicii avertizează că unele alimente provoacă o creștere a zahărului din sânge după consum și ar trebui evitate. În primul rând, ar trebui să renunți la carbohidrați rapizi. Acestea sunt zahăr, dulciuri, fructe dulci, siropuri.
Ar trebui să se acorde preferință carbohidraților lenți, care sunt descompusi în intestine pentru o lungă perioadă de timp și apoi absorbiți în sânge. Astfel de carbohidrați se găsesc în cereale, legume și fructe neîndulcite.
Raportul dintre carbohidrați simpli și complecși pentru fiecare pacient este selectat de medic.
De asemenea, este important ca diabeticii să includă fibre în dieta lor. Aceștia sunt carbohidrați nedigerabili care încetinesc absorbția zahărului în fluxul sanguin (scăzând astfel nivelul de glucoză din sânge).
Este important pentru persoanele cu diabet să limiteze alimentele cu indice glicemic (IG) ridicat. Acest indice este o valoare condiționată care arată cât de mult va crește nivelul zahărului după consumul unui anumit produs.
Alimentele cu IG ridicat includ:
zahăr și alimente dulci,
băuturi răcoritoare dulci,
Pâine albă,
cartof,
Orez alb.
Recent, au fost confirmate dovezi că dietele occidentale (consum mare de produse din carne, alimente procesate, dulciuri – băuturi zaharoase, produse lactate grase, ouă, unt, cartofi) sunt asociate cu un risc crescut de diabet de tip 2. În același timp, dieta de tip mediteranean este corelată cu un risc redus.
Autogestionarea este foarte importantă - ținerea unui jurnal alimentar, analizarea cantității și compoziției alimentelor consumate, dezvoltarea unor obiceiuri alimentare sănătoase (de exemplu, mâncarea lent, înlocuirea grăsimilor saturate cu altele nesaturate sănătoase, carbohidrații simpli cu cereale integrale, adăugarea a cel puțin 5). fructe și legume de diferite culori la dietă zilnic) .