Cum să faci față pigmentării maronii ale pielii cauzate de vârstă: 3 remedii ușoare de casă

Există însă tratamente pe care le poți face acasă pentru a scăpa de petele întunecate / maronii de pe piele, deși nu la fel de repede ca la salon.

Ce sunt petele de vârstă, cauze și remedii pentru acasă


În primul rând, să ne dăm seama de ce apar petele de vârstă. După cum explică dermatologii, acestea sunt rezultatul acumulării de melatonină în epidermă și derm. 

La rândul său, poate fi cauzată de diverse motive: de exemplu, expunerea la soare, modificări hormonale sau inflamații.

Când aveți de-a face cu pete de vârstă acasă, este foarte important să nu exagerați. Adesea femeile cred că cu cât se luptă mai agresiv cu ele, cu atât vor câștiga mai repede, dar nu este așa. 

În multe cazuri, această tactică nu face decât să agraveze problema - crește inflamația și duce la deteriorarea pielii, făcând semnele doar mai întunecate și mai mari. Iată câteva lucruri care te vor ajuta cu adevărat.

cele mai bune tratamente pete maronii pigmentare acasa

Exfoliere blândă tratament natural pentru pete maronii


Exfolierea este un instrument util pentru a aborda multe dintre semnele de îmbătrânire a pielii, inclusiv liniile fine și, desigur, petele de vârstă. 

Cu toate acestea, atunci când o folosiți, echilibrul este important. 

Trebuie să accelerăm refacerea celulelor și să deschidem o piele nouă proaspătă, dar fără să o zgâriem sau să o deterioram.

Prin urmare, trebuie să alegi un exfoliant pentru tipul tău de piele. 

Pentru tenuri sensibile și uscate sunt potrivite cele care includ acid mandelic sau lactic, precum și ingrediente calmante. 

Pentru tenul matur aveți nevoie de ceva mai puternic - de exemplu, acidul glicolic, care stimulează producția de colagen. Cei cu ten gras și predispus la acnee ar trebui să încerce peelingurile cu acid salicilic.

Ingrediente cosmetice de iluminare pentru albirea petelor pigmentare


Exfolierea este o procedură care nu trebuie folosită prea des, dar există produse care pot fi folosite în fiecare zi. 

Daca trebuie sa te ocupi nu numai de petele de varsta, ci si de riduri acorda atentie serurilor cu vitamina C, care ajuta la sustinerea productiei de colagen si in acelasi timp la luminarea pielii. 

Dacă trebuie să restabiliți bariera pielii, atunci căutați creme cu niacinamidă

Alantoina va ajuta la ameliorarea inflamației și, în același timp, va scăpa de zonele întunecate.

Suport antioxidant intern pentru pete pigmentare maronii


Indiferent de problema pe care o rezolvați, cel mai eficient este să mențineți pielea nu numai din exterior, ci și din interior. 

De exemplu, un studiu clinic dublu-orb, controlat cu placebo, din 2018, a constatat că administrarea de extract de rodie a ajutat la tratarea pigmentării induse de soare.

Un alt antioxidant care ajută la reducerea dimensiunii petelor de vârstă și la prevenirea apariției liniilor fine este astaxantina

Dacă aveai nevoie de o scuză pentru a cumpăra mai mulți creveți, iată-o: acest carotenoid se găsește în ei, precum și în alge, drojdie, somon, păstrăv și raci.

Și, desigur, nu uitați de protecție solară și de îngrijirea constantă a pielii - la urma urmei, este mai bine să preveniți apariția petelor de vârstă decât să le tratați mai târziu.

MAI POTI CITI