MUNCA care nu îți place te îmbolnăvește. Ce boli pot apărea din cauza muncii care nu ne satisface.

Când facem ceva ce nu ne place de mult timp, se acumulează iritație, oboseală, negare, tristețe. 

Și când numărul de experiențe negative din interior atinge o masă critică, corpul va reacționa cu siguranță.

Încearcă să „vorbească” cu noi, să ne ajute să înțelegem că ceva trebuie schimbat în viață. Vorbim aici de bolile psihosomatice!


Ce boli pot apărea din cauza muncii care NU este pe placul nostru:


Gât iritat, răgușeală. Apare atunci când o persoană trebuie să-și suprime tot timpul propria nemulțumire față de procesul de lucru, dezacordul cu managerul, să-și rețină emoțiile negative și declarațiile despre colegi.

Durere de cap. Motivul este încercările de a se înșela, de a se convinge că nu există un loc de muncă mai bun de găsit, acesta este singurul potrivit. O persoană cheltuiește multă energie pentru a se proteja de realitate, astfel încât astfel de gânduri sunt ținute în mod constant în suspans, provocând durere.

cum ne imbolnavim din cauza muncii care nu ne place

Boli ale articulației gâtului. O stare constantă de stres și încercările de a rămâne în această „stabilitate” duc la faptul că se pierde capacitatea de a răspunde flexibil la ceea ce se întâmplă. Munca devine un „jug”, iar primul lucru pe care îl „lovinte” în regiunea cervicală.

Dureri lombare Înduram munca neiubită din cauza fricilor - pierderea de bani, incertitudinea cu privire la viitor. Și câștigurile într-o astfel de situație sunt date foarte greu. Și în cele din urmă, toate acestea afectează negativ postura în general și provoacă dureri în regiunea lombară în special.

Picioare, articulații . Această parte a corpului nostru suferă de faptul că o persoană încearcă să rămână într-un loc din cauza unui sentiment iluzoriu de stabilitate, frici și îndoială de sine. Rigiditatea internă se reflectă în părțile în mișcare ale corpului, deci artrita și alte probleme cu picioarele și brațele.

Ficat, stomac. Adesea chiar spunem: „Nu-mi diger munca”. Și din acest stres permanent apar diverse probleme cu tractul gastrointestinal, organele digestive. Iar furia, nemulțumirea și criticile au „lovit” ficatul.

Probleme de vedere. Unii oameni pur și simplu tind să nu vadă problemele și lucrurile care nu li se potrivesc la locul de muncă. Pur și simplu pleacă, sunt plătiți. Ca urmare, ochii nu mai vad clar și pot apărea probleme de vedere.

Alergie. Se întâmplă adesea ca a face un lucru neiubit să ducă la reacții alergice.

Absolut orice sentimente pe care le experimentează o persoană, într-un fel sau altul, va găsi o cale de ieșire. 

Doar gradul de manifestare și metodele vor fi diferite. 

Dacă nu trăim emoțiile într-un mod ecologic, le suprimăm, atunci subconștientul le va ajuta să se manifeste.

Când luptăm cu emoțiile negative, este aproape ca și cum ne luptăm cu morile de vânt, pentru că toate sunt doar un indicator al unei probleme interne. 

Sănătatea mentală și cea fizică sunt foarte interconectate, așa că merită să cauți cauza și să o rezolvi, și nu să lupți cu consecințele.

Pentru a corecta bolile psihosomatice, a umple cu energie și a vă bucura de viață, trebuie să vă ocupați de cauze. 

Este important să le găsiți și să le corectați. Învățați să nu suprimați emoțiile, ci să le trăiți și, de asemenea, să le percepeți ca un indicator:

MAI POTI CITI