ALERGIA - remedii din medicina indiana AYURVEDA care functioneaza

Ce frumos este să te oprești în timpul unei plimbări de primăvară și să respiri parfumul florilor. 

Dar dacă obtinem doar curgerea nasului și ochii lăcrimați, este timpul să începem lupta împotriva alergiilor, având medicina indiană Ayurveda drept aliat.

Ayurveda susține că adevărata cauză a alergiilor este acumularea de AMA (tradus din sanscrită, „ceea ce dăunează și dă un sentiment de slăbiciune”). 

Ama este o substanță otrăvitoare lipicioasă care se formează ca urmare a malnutriției și a slăbiciunii focului digestiv. 

Din tractul digestiv, sângele transportă ama în tot corpul și se instalează în țesuturi, blocând canalele de sânge. 

În efortul de a proteja organismul de toxine, sistemul imunitar este supraîncărcat. 

Atacă agresiv chiar și lucruri inocente precum polenul vegetal. 

pareri forum remedii ayurveda pentru alergii care functioneaza

Drept urmare, sistemele de apărare ale organismului slăbesc și mai mult și pur și simplu nu mai rămâne putere pentru a lupta cu adevăratul inamic.

Primăvara este perioada cea mai dificilă pentru cei care sunt predispuși la alergii. Faptul este că kapha dosha este cel mai activ în această perioadă. 

Proprietățile grele, reci și vâscoase ale kapha împiedică procesele naturale de curățare ale organismului și reduc activitatea focului digestiv. 

Toate acestea favorizează apariția ama și, prin urmare, alergiile.

Medicii ayurvedici tratează alergiile în mai multe etape: mai întâi, focul digestiv este aprins, apoi ama este „arsă” cu ajutorul unei diete individuale. 

Etapa finală este reabilitarea și restabilirea sistemului imunitar.


MAI POTI CITI