Ceaiul de Păpădie cele mai bune beneficii pentru sănătate ale consumului regulat. Mod de preparare recomandat.

Ghidul suprem despre beneficiile și rețetele de prepare a ceaiului de păpădie


Ceaiul de păpădie devine rapid unul dintre cele mai populare remedii pe bază de plante printre pasionații de sănătate din întreaga lume datorită numeroaselor sale beneficii potențiale. 

De la stimularea digestiei la susținerea funcției hepatice, nu lipsesc motivele pentru care oamenii s-ar putea îndrepta către această planta medicinală ca opțiune de medicină alternativă. 

Dar ce face ceaiul de păpădie atât de special, mai exact? Să aruncăm o privire mai atentă!

Ceaiul de rădăcină de păpădie a fost folosit de nativii americani de secole pentru a atenua problemele digestive, cum ar fi indigestia sau inflamația intestinelor .

Abia de curând știința modernă a început să exploreze dacă această medicină populară a avut vreo validitate în spatele ei - și ghiciți ce au găsit? 



Se dovedește că există un raționament solid în spatele motivului pentru care rădăcina de păpădie poate ajuta la ameliorarea problemelor intestinale . 

La ce ne putem aștepta de la ceașca noastră obișnuită de ceai de păpădie în afară de ameliorarea durerilor de stomac? Mai mult decât ai crede! Continuați să citiți pentru a afla cum îți va schimba viața ceaiul de păpădie:

Beneficiu pentru ficat și digestie După cum am menționat mai devreme, ceaiul de păpădie acționează ca un tratament natural ideal atunci când se confruntă atât cu disconfortul digestiv, cât și cu intestinul iritat din cauza consumului excesiv de sare.

Cu toate acestea, dacă îngrijorarea ta nu este neapărat centrată pe constipație, ci mai degrabă pe problemele hepatice, atunci aici spun „să înceapă vindecarea”.

Ingerarea extractului de păpădie înainte de a primi tratamente de chimioterapie îmbunătățește funcțiile ficatului mai bine decât silimarina, care este un ingredient activ prezent în ciulinii de lapte.

Păpădia conține, de asemenea, niveluri ridicate de antioxidanți cunoscuți sub numele de carotenoizi și vitamina C, asigurându-se că procesul de curățare a organelor noastre este ținut sub control.

Cu alte cuvinte, atunci când este consumată în mod constant de-a lungul timpului și combinată cu opțiuni de dietă mai sănătoase, rădăcina de păpădie poate îmbunătăți în mod activ funcționalitatea ficatului, ceea ce nu numai că ajută la digestie, ci și previne daunele suplimentare cauzate de expunerea zilnică la factorii de mediu, cum ar fi poluarea aerului.

Cum se prepară în mod corect ceaiul de păpădie


Intern:

• Pulberea cu administrare sublinguala– planta se macina fin cu o rasnita electrica. Se ia o lingurita rasa de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se tine sub limba timp de 10-15 minute, dupa care se inghite cu apa.

• Maceratul la rece – se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250 ml de apa, se mentine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 2-3 cani cu macerat pe zi, cu 30 de minute inainte de mese.

• Infuzia – se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250 ml de apa clocotita, se mentine timp de 15 minute la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 2-3 cani cu infuzie pe zi, cu 30 de minute inainte de mese.

ATENTIE! In cazul administrarii indelungate la fiecare 6 saptamani se fac 10 zile de pauza.


MAI POTI CITI