CELULITA cauze pe care NU le stiai. EXERCITII bune care reduc vizibil celulita.

Iata cateva cauze mai putin cunoscute ale CELULITEI. Exercitii fizice eficiente in prevenirea celulitei pe care le poti face acasa.


Trebuie remarcat imediat că fiziologic, femeile suferă de celulită, spre deosebire de bărbați, din cauza caracteristicilor structurale de susținere a legăturilor de colagen (șuvițe de țesut conjunctiv dintre grăsimi). 

Dacă la bărbați grăsimea este bine fixată, deoarece fibrele de colagen sunt în formă de X, atunci la femei legăturile de susținere sunt sub formă de coloane sau coloane și, prin urmare, grăsimea este fixată mai puțin rigid în stratul subcutanat.

Producția naturală de colagen în organism scade invariabil odată cu vârsta, așa că după vârsta de 25 de ani, producția de colagen scade cu 1,5% și până la 45 de ani o femeie pierde în medie 30% din colagen.

vezi cauze mai putin cunoscute care provoaca celulita

Cu cât este mai puțină proteină în dieta unei femei și cu cât aspectul acesteia este mai uniform, cu atât calitatea fibrelor conjunctive va fi mai proastă și va apărea mai rapid celulita. 

Diferite alimente conțin un set diferit de aminoacizi, așa că, cu cât dieta dvs. este mai bogată, cu atât corpul dumneavoastră poate obține mai multe beneficii din aceasta. 

Deosebit de atentă ar trebui să fie abordarea dietei la femei după 30 de ani: necesarul zilnic de proteine ​​este de 0,8-1,5 grame pe kilogram de greutate. 1 gram de proteină nu este egal cu 1 gram de hrană, așa că este întotdeauna o idee bună să te uiți la conținutul de proteine ​​al unui aliment pentru a vedea dacă îți acoperi cerințele zilnice. 

Cele mai bune alimente vegetale bogate în proteine: tofu, soia și boabe de soia, fasole albă și roșie, linte, semințe de dovleac, chia, năut, migdale, arahide.

Exercitii fizice pentru a trata acasa celulita


Stretching zilnic sau niște asane de yoga simple pentru a întinde zonele cu probleme în care sunt localizați cei mai mari ganglioni limfatici (abdomen, șolduri): de exemplu, poziția Copilului fericit, Câinele în sus și în jos, poziția Pisicii și înclinarea la picioarele drepte în timp ce stați. Este suficient să acordați procesului de întindere 15 minute zilnic pentru a observa rezultate.

• Pe locul doi din punct de vedere al eficienței se vor afla săriturile: sărituri cu coarda, sărituri ușoare pe loc (exercițiu de drenaj limfatic gândac), sărituri pe trambulină. De asemenea, ajută la accelerarea fluxului limfei.

• Și numai pe locul trei pot fi evidențiate produsele și manipulările locale de drenaj limfatic: masaje, perii și așa mai departe. De asemenea, sunt eficiente, dar dacă alimentația nu este perfectă și fluxul limfatic nu este stabilit, vor da un rezultat pe termen scurt.

MAI POTI CITI