TIRZEPATIDA Mounjaro păreri forum, prospect, beneficii în slăbire, administrare, contraindicații și preț

Ce este Tirzepatida Mounjaro Eli Lilly și pentru ce se folosește. Unde găsesc Tirzepatid și dacă are preț compensat. Instrucțiuni prospect, compoziție cum și cât timp se ia și dacă a slăbit cineva cu el.


Producătorul de medicamente Eli Lilly a publicat joi rezultatele unui nou studiu clinic care confirmă că medicamentul său Tirzepatidă, aprobat în Statele Unite doar împotriva diabetului, ajută la SLĂBIRE, fără să aibă efecte adverse importante!

Studiul clinic  a fost realizat pe un eşantion de peste 900 de participanţi supraponderali sau obezi şi diagnosticaţi cu diabet de tip 2 (tipul cel mai des întâlnit). Medicamentul Tirzepatide este administrat doar o dată pe săptămână sub forma unei injecţii.

Persoanele care au primit cea mai mare doză au slăbit în medie 15,6 kilograme (reducere a masei corporale cu 15,7%) într-o perioadă de aproximativ un an şi jumătate (72 de săptămâni).

pareri cine a slabit cu TIRZEPATIDA Mounjaro

Evenimentele adverse raportate cel mai frecvent au fost legate de gastrointestinal și, în general, de severitate uşoară până la moderată, care au apărut de obicei în perioada de creştere a dozei. 

Pentru cei tratați cu tirzepatidă (10 mg și respectiv 15 mg), greață (20,2%, 21,9%), diaree (19,9%, 21,5%), vărsături (10,9%, 13,2%) și constipație (8,0%, 9,0%) au fost raportate mai frecvent comparativ cu placebo (6,3% [greață], 8,9% [diaree], 3,2% [vărsături], 4,1% [constipație]).

Tirzepatida imită un hormon gastrointestinal (GLP-1) care activează receptorii din creier ce joacă un rol în regularizarea apetitului.

Tirzepatida a fost aprobată ca Mounjaro  (tirzepatidă) de FDA la 13 mai 2022. 

Mounjaro este un receptor polipeptidic insulinotrop (GIP) dependent de glucoză și un agonist al receptorului peptidei asemănătoare glucagonului-1 (GLP-1) indicat ca adjuvant la dietă și exerciții fizice pentru a îmbunătăți controlul glicemic la adulții cu diabet zaharat de tip 2.

Însă anumiţi medici americani îl prescriu deja în afara autorizaţiei de comercializare, recomandându-l persoanelor care vor să slăbească, deşi nu au diabet.

Producătorul Novo Nordisk vinde deja în Statele Unite un nou tratament împotriva obezității, denumit Wegovy şi autorizat de FDA din iunie 2021.

Omologul său aprobat contra diabetului, denumit Ozempic şi care utilizează aceeaşi moleculă (semaglutidă),  a făcut furori pe reţelele de socializare datorită proprietăţilor sale ce favorizează slăbirea.

MAI POTI CITI