TUMERIC pentru cea mai mai buna masca de fata impotriva acneei si pete rosii

În Ayurveda, turmericul este una dintre principalele plante folosite pentru îngrijirea pielii. 

Nu numai că tumericul menține echilibrul acido-bazic, dar are și proprietăți antiinflamatorii și antiseptice. 

Prin urmare, acest condiment este un asistent indispensabil în lupta împotriva acneei și înroșirii feței. 

O modalitate de a folosi turmericul ca produs de frumusețe este să faci o mască din el. 

Se amestecă două linguri de argilă cosmetică facială cu un sfert de linguriță de pudră de turmeric și un sfert de linguriță de pudră de ulm alunecos (această plantă medicinală este folosită ca agent emolient și calmant). 

Pune o treime din amestec într-un bol, diluează-l cu puțină apă și adaugă două picături de ulei esențial de lavandă. (Amestecul uscat rămas poate fi păstrat într-un borcan sigilat.) 

cum se prepara masca de fata cu tumeric

Dacă aveți pielea uscată, aplicați un strat subțire de mască, dacă pielea este grasă – un strat mai groas. Se lasa sa actioneze 10-15 minute si apoi se spala cu apa rece.

Acum, pentru a spori efectul măștii, aburiți pielea feței. 

Toxinele și uleiul se acumulează în pori, iar aburul va ajuta la deschiderea acestora și va face pielea mai receptivă la efectele turmericului. 

Se fierb doi litri de apă și se toarnă într-un castron mare. 

Adăugați trei picături de ulei esențial de lavandă, două picături de ulei de salvie, o picătură de ulei de trandafir sau ulei de mușcata și două picături de ulei de turmeric (sau 1/8 linguriță de pudră). 

Așteptați până când apa se răcește puțin și aburul nu mai arde și aplecă-te peste vas, apropiindu-ți fața de suprafața apei la o distanță de aproximativ 15 cm. Poți să-ți acoperi capul cu un prosop. 

Aburiți pielea timp de 7-15 minute, apoi clătiți-vă fața cu apă rece. 

Vă rugăm să rețineți că procedurile trebuie efectuate în această ordine - mai întâi masca, apoi aburirea. 

În caz contrar, argila poate înfunda porii. Pentru cei cu pielea sensibilă este suficient să facă această procedură o dată pe lună. 

Dacă ai tenul normal sau gras, poți aplica masca în fiecare săptămână. Rezultatele vor fi vizibile după două sau trei tratamente.

MAI POTI CITI