5 Mituri despre Astm. Informatii pe care le credeai adevărate dar sunt false

In acest articol nu vom vorbi despre subiectele fierbinti legate de m-am vindecat de astm bronsic,  pozitia bolnavului in criza de astm bronsic sau tratament astm bronsic leacuri batranesti ci vom despre cinci mituri comune despre astm.

1. ASTMUL ESTE O TULBURARE NERVOASĂ

Uneori poți auzi că în cazul astmului principalele probleme sunt „în cap”. Adică, principala cauză a convulsiilor este panica, anxietatea și alte tulburări similare. 

Cu toate acestea, astmul bronșic este o boală somatică: odată cu el, modificările bronhiilor și ale sistemului imunitar sunt primare.

Factorii psihologici pot influența evoluția astmului. De exemplu, depresia și anxietatea pot face dificilă controlul simptomelor.

cele mai gresite informatii despre astm

2. ASTMUL ESTE O BOALĂ INFECȚIOASĂ

Acesta este un concept învechit de boală. În anii 1950, oamenii de știință nu au exclus că terapia cu antibiotice ar putea fi un tratament eficient pentru astm. 

Cu toate acestea, toate ipotezele infecțioase (mai târziu au apărut într-o formă nouă) nu au rezistat timpului. Nu s-au găsit agenți patogeni specifici în boală; tratamentul cu antibiotice nu vindecă boala.

3. ACTIVITATEA FIZICĂ ESTE CONTRAINDICATĂ ÎN ASTM

Activitatea fizică ajută la controlul astmului. Toate liniile directoare pentru tratamentul acestei boli converg în acest sens . 

Activitatea fizică este cunoscută a fi un declanșator al unui atac de astm. Medicii cred că acest lucru nu înseamnă că educația fizică este contraindicată, ci că tratamentul medical al astmului ar trebui revizuit și făcut suficient. 

Ele indică faptul că, în majoritatea cazurilor, acest lucru ar trebui să rezolve problema.

Studiul a constatat că pacienții care urmează nivelurile de activitate fizică recomandate de medic au un control mai bun al astmului decât cei care sunt inactivi fizic.

4. ASTMUL ESTE ACELAȘI PENTRU TOATĂ LUMEA

Acest lucru nu este adevărat, simptomele pot varia de la o persoană la alta. Mai mult, ele pot fi diferite la o persoană de la un atac la un atac, subliniază experții de la Clinica Cleveland. 

O dată poate fi tuse, respirație șuierătoare și greutate în piept, cealaltă dată este predominant scurtarea respirației.

5. ASTMUL NU ESTE FATAL

Această boală în anumite cazuri poate continua o lungă perioadă de timp fără o deteriorare semnificativă, chiar și în absența tratamentului. 

Acest lucru poate să fi contribuit la mitul siguranței sale relative. O astfel de opinie poate, de asemenea, „forța” oamenii să fie tratați mai rău.

Astmul poate ucide. Potrivit estimărilor OMS, în 2016, peste 400 de mii de oameni au murit din cauza consecințelor sale în lume. 

Majoritatea acestor decese au avut loc în țări cu venituri mici și medii.

MAI POTI CITI