Cum să-ți protejezi inima în timpul CANICULEI: 4 sfaturi de la cardiologi
Asociația Americană a Inimii a publicat recomandări pentru persoanele de peste 50 de ani care suferă de boli de inimă sau sunt supraponderale.
Asociația Americană a Inimii a reamintit că atunci când temperatura ambientală este ridicată, corpul încearcă să se răcească prin redistribuirea mai multor sânge din organele interne către piele. Acest lucru poate crește volumul de muncă al inimii.
„Dacă aveți boli de inimă, aveți peste 50 de ani și sunteți supraponderal, ar trebui să luați măsuri de precauție speciale pentru a vă proteja inima”, a declarat Donald Lloyd-Jones de la Universitatea Northeastern, purtătorul de cuvânt al Asociației Americane de Inimă.
Lloyd-Jones a subliniat că multe dintre medicamentele luate de „nuclee” pot exacerba efectul căldurii asupra organismului și pot contribui la o deteriorare a stării de bine. El a subliniat că, în ciuda acestui fapt, primirea lor nu trebuie întreruptă.
4 REGULI DE LA ASOCIAȚIA AMERICANĂ A INIMII:
1. Privește ceasul. Cel mai bine este să nu stai afară când soarele este cel mai puternic - între prânz și 15:00.
2. Imbraca-te potrivit. Îmbrăcămintea trebuie să fie țesătură ușoară, ușoară, respirabilă (bumbac sau materiale moderne care resping transpirația). La aceasta ar trebui adăugate o pălărie și ochelari de soare.
3. Cremă de protecție solară cu un factor de cel puțin 15 trebuie aplicată pe pielea expusă.
Băutură. Ar trebui să bei două pahare de apă înainte de a ieși, în timpul ei sau în timpul exercițiilor fizice. Băuturile care conțin alcool sau cofeină trebuie evitate.
4. Luați pauze. În locurile umbrite, puteți opri câteva minute, puteți bea apă și apoi continuați drumul.
ESTE IMPORTANT SĂ CUNOAȘTEȚI SEMNELE CARE INDICĂ SUPRAÎNCĂLZIREA. SIMPTOME DE EPUIZARE PRIN CĂLDURĂ:
• durere de cap,
• transpirație abundentă,
• piele rece și umedă, frisoane,
• amețeli, leșin,
• puls slab și rapid
• crampe musculare,
• respirație rapidă,
• greață, vărsături.
Când apar, trebuie să găsiți un loc răcoros, să opriți exercițiile și să vă răcoriți rapid - cu un duș rece sau cu băuturi. Asociația reamintește că epuizarea termică poate necesita îngrijiri medicale.