Dieta Sirtfood pareri forumuri cine a slabit, plan alimentar si alimente permise

Ce este dieta sirtfood și cum funcționează regimul de slabire al vedetelor Adel si  Pippa Middleton


Dieta sirtfood este un plan alimentar bazat pe consumul de alimente bogate în sirtuine, niște proteine care se presupune că ar activa genele responsabile de arderea grăsimilor și de prevenirea îmbătrânirii. 

Printre alimentele bogate în sirtuine se numără varza, vinul roșu, capsunele, ceapa, soia, pătrunjelul, uleiul de măsline extravirgin, ciocolata neagră, ceaiul verde matcha, hrișca, curcuma, nucile, rucola, ardeiul iute, leușteanul, curmalele Medjool, cicoarea roșie, afinele, caperele și cafeaua.

Dacă vrei să încerci dieta sirtfood, este bine să consulți un medic sau un nutriționist înainte și să te asiguri că ai un stil de viață activ și sănătos. 

pareri am slabit cu dieta sirtfood ce sa mănânc pe zile

Nu uita că nu există diete miraculoase și că cel mai important este să ai o alimentație variată și echilibrată care să îți ofere toți nutrienții necesari.

Dieta sirtfood se desfășoară în două faze: 

- Prima fază durează o săptămână și presupune un aport caloric redus la 1000 de calorii pe zi pentru primele trei zile, urmat de 1500 de calorii pe zi pentru următoarele patru zile. 

În această perioadă, se consumă 3 mese sirtfood și 1 suc verde pe zi. 

- A doua fază durează două săptămâni și presupune un aport caloric de 1800 de calorii pe zi, distribuit în 3 mese sirtfood și un suc verde pe zi. 

După aceste două faze, se poate continua cu o alimentație echilibrată care include cât mai multe alimente sirtfood.

Beneficiile dietei sirtfood sunt că ar stimula metabolismul, ar reduce inflamația, ar îmbunătăți rezistența la insulină și ar proteja celulele de stresul oxidativ. 

De asemenea, dieta sirtfood ar ajuta la pierderea în greutate rapidă și la menținerea masei musculare. 

Unii susțin că dieta sirtfood ar putea prelungi durata de viață și ar preveni bolile cronice.

Riscurile dietei sirtfood sunt că ar putea fi prea restrictivă și dificil de urmat pe termen lung. 

De asemenea, dieta sirtfood ar putea provoca deficiențe nutriționale, dureri de cap, oboseală, iritabilitate și scăderea imunității. 

Unii experți consideră că dieta sirtfood nu are suficiente dovezi științifice care să susțină eficacitatea și siguranța sa.

Concluzia mea este că dieta sirtfood este o modalitate interesantă de a experimenta cu alimentele care conțin sirtuine, dar nu este o soluție magică pentru sănătate și slăbire.

Cred că este mai bine să se adopte o alimentație variată și echilibrată, care să includă toți nutrienții necesari organismului, și să se practice mișcarea fizică regulată.

MAI POTI CITI