Milprazon Dog 12.5 125 mg ( 5 kg), 2 tablete pareri reale, mod utilizare, contraindicații, pret mic online

Milprazon Dog 12.5 125 mg ( 5 kg), 2 tablete cele mai bune recomandari oferite de noi conform review-urilor si parerilor clientilor care au achizitionat deja acest produs special pentru animale. 

Am cautat si parerile celorlalti pe forumuri si am constatat faptul ca acest produs veterinar Pet Max este de calitate, majoritatea persoanelor il recomanda cu incredere.

Pentru a fi cat mai obiectivi, am cautat mai multe pareri pe internet si am observat ca majoritatea cumparatorilor sunt multumiti de acesta. Parerile persoanelor care au utilizat produsul si au urmat modul de utilizare sustin ca intr-adevar acesta da rezultatele dorite.

pareri reale preturi reduse Milprazon Dog 12.5 125 mg


Caini Elanco Milprazon Dog 12.5 125 mg ( 5 kg), 2 tablete sunt comprimate pentru caini de talie mica si catei cu greutate de cel putin 5 kg indicate pentru tratamentul infestatiilor mixte determinate de cestode adulte si nematode. 

DENUMIREA PRODUSULUI MEDICINAL VETERINAR Milprazon 12,5 mg 125 mg comprimate pentru caini cu greutate de cel putin 5 kg 

COMPOZITIA CALITATIVA SI CANTITATIVA Fiecare comprimat contine: Substante active: Milbemycin oxime 12,5 mg, Praziquantel 125,0 mg 

FORMA FARMACEUTICA Comprimat. Comprimate rotunde, usor biconvexe, de culoare alb-galbui, cu pete brune. 

PARTICULARITATI CLINICE 

Specii tinta: Caini (cu greutate de cel putin 5 kg). Indicatii pentru utilizare, cu specificarea speciilor tinta: 

Caini: tratamentul infestatiilor mixte determinate de cestode adulte si nematode din speciile urmatoare: Cestode: Dipylidium caninum, Taenia spp., Echinococcus spp., Mesocestoides spp. Nematode: Ancylostoma caninum, Toxocara canis, Toxascaris leonina, Trichuris vulpis, Crenosoma vulpis (reducerea nivelului infestatiei), Angiostrongylus vasorum (reducerea nivelului infestatiei cu paraziti in stadiul de adult imatur (L5) si adult, Thelazia callipaeda. 

Produsul poate fi utilizat de asemenea si in prevenirea filariozei cardiace (Dirofilaria immitis), daca este indicat un tratament concomitent impotriva cestodelor. 

Contraindicatii Milprazon Dog 12.5 125 mg ( 5 kg): Nu se utilizeaza la caini cu greutatea corporala sub 5 kg. 

Nu se utilizeaza in caz de hipersensibilitate la substantele active sau la oricare dintre excipienti. Vezi si pct. 

Precautii speciale pentru utilizare . Atentionari speciale pentru fiecare specie tinta: Rezistenta parazitilor la oricare clasa specifica de antihelmintice poate aparea dupa utilizarea frecventa, repetata a unui antihelmintic din acea clasa. 

Precautii speciale pentru utilizare: Precautii speciale pentru utilizare la animale: Studiile efectuate cu Milbemycin oxime precizeaza faptul ca limita de siguranta in cazul unor caini din rasa Collie sau din alte rase asociate este mai mica decat la alte rase. La acesti caini, doza recomandata trebuie sa fie administrata sub observatie medicala stricta. 

Nu au fost efectuate studii asupra tolerantei produsului la cateii tineri din aceste rase. Semnele clinice de supradozare la caini din rasa Collie sunt similare cu cele observate la populatia generala de caini in cazul supradozarii. 

La cainii care prezinta un numar mare de microfilarii migratoare, tratamentul poate duce uneori la aparitia unor reactii de hipersensibilitate, cum sunt paloarea mucoaselor, varsaturi, tremor, respiratie laborioasa sau hipersalivatie. 

Aceste reactii sunt asociate cu eliberarea proteinelor din microfilariile moarte sau muribunde si nu reprezinta un efect toxic direct al produsului. 

Astfel, nu este recomandata utilizarea produsului la cainii cu microfilaremie. In zonele cu risc de filarioza cardiaca sau in cazul in care un caine a calatorit in zone geografice cu risc de filarioza cardiaca, inaintea utilizarii produsului se recomanda consult medical, pentru excluderea prezentei oricarei infestatii concomitente cu Dirofilaria immitis. 

În cazul unui diagnostic pozitiv, inaintea administrarii produsului se recomanda o terapie impotriva parazitilor adulti. Echinococoza reprezinta un risc pentru om. In caz de echinococoza, trebuie respectate ghidurile specifice de tratament si urmarire a evolutiei, precum si cele de siguranta a persoanelor. Se recomanda consultarea unor specialisti din institute de parazitologie. 

Nu au fost efectuate studii asupra unor caini cu debilitate fizica grava sau cu functia rinichiului sau a ficatului grav compromisa. Produsul nu este recomandat pentru aceste animale, decatnumai in conformitate cu evaluarea raportului risc beneficiu efectuata de medicul veterinar responsabil.

La cainii cu varsta sub 4 saptamani, infestarea cu tenie este neobisnuita. De aceea, tratamentul cainilor cu varsta sub 4 saptamani cu un produs cu o asociere de substante active poate sa nu fie necesar. 

Precautii speciale care trebuie luate de persoana care administreaza produsul medicinal veterinar la animale: Spalati-va pe maini dupa utilizare. In caz de ingestie accidentala a comprimatelor, in special in cazul copiilor, cereti imediat sfatul medicului si prezentati medicului prospectul produsului sau eticheta. 

Reactii adverse (frecventa si gravitate) Milprazon Dog 12.5 125 mg ( 5 kg): 

In cazuri foarte rare, dupa administrarea la caini a combinatiei Milbemycin oxime si praziquantel au fost observate semne sistemice (letargie), semne neurologice (tremor muscular si ataxie) si sau semne gastrointestinale (voma, diaree, anorexie si hipersalivatie). 

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat: Produsul poate fi utilizat la caini de reproductie, inclusiv femele gestante si in lactatie. 

Interactiuni cu alte produse medicinale sau alte forme de interactiune: Nu au fost observate interactiuni in cazul administrarii unei doze recomandate de selamectina (lactona macrociclica) in cursul tratamentului cu asocierea Milbemycin oxime si praziquantel. In absenta unor studii suplimentare, se recomanda precautie la utilizarea concomitenta a produsului impreuna cu alte lactone macrociclice. De asemenea, nu au fost efectuate astfel de studii la animale de reproductie. 

Cantitati de administrat si calea de administrare Milprazon Dog 12.5 125 mg ( 5 kg): 

Administrare orala. Pentru a se asigura o dozare corecta, se recomanda cantarirea cainilor. Doza minima recomandata: 0,5 mg Milbemycin oxime si 5 mg praziquantel per kg greutate corporala, o data pe zi, in administrare orala. 

Produsul trebuie administrat cu sau dupa administrarea hranei. In functie de greutatea corporala a cainelui, doza recomandata este urmatoarea: 

Greutate corporala Numar de comprimate 5 - 25 kg 1 comprimat 25 - 50 kg 2 comprimat 50 - 75 kg 3 comprimate 

In cazurile in care se administreaza un tratament profilactic impotriva filariozei cardiace si, in acelasi timp, este necesara aplicarea unui tratament impotriva cestodelor, produsul poate inlocui produsul monovalent pentru profilaxia filariozei cardiace.

Pentru tratamentul infestarii cu Angiostrongylus vasorum, Milbemycin oxime poate fi administrat de patru ori, la intervale saptamanale. 

Se recomanda, in cazurile in care este indicat si un tratament concomitent impotriva cestodelor, sa se administreze o singura data produsul, dupa carese va continua cu produsul monovalent care contine numai Milbemycin oxime pentru perioada ramasa, de trei saptamani de tratament. 

In zone endemice, administrarea regulata a produsului la fiecare 4 saptamani va preveni angiostrongiloza, prin reducerea numarului de adulti imaturi (L5) si infestarile patente, atunci cand este indicat un tratament concomitent impotriva cestodelor. 

Pentru tratamentul infestarii cu Thelazia callipaeda, Milbemycin oxime trebuie administrat in 2 serii de tratament, la interval de 7 zile. 

Atunci cand este indicat un tratament concomitent impotriva cestodelor, produsul poate inlocui produsul monovalent care contine doar Milbemycin oxime. 

MAI POTI CITI