Pareri cele mai bune Ceaiuri pentru Circulatia Sangelui. Beneficii si mod de preparare corect

Cel mai bun tratament circulatie natural sangelui pareri forumuri. Ceaiuri pentru circulatia sangelui picioare care spun adio circulatie periferica deficitara

Ceaiurile sunt băuturi aromate și sănătoase, care pot avea numeroase beneficii pentru organism. 

În acest articol vă voi oferi detalii despre cele mai bune ceaiuri pentru circulația sângelui și cum se prepară.

Circulația sângelui este esențială pentru a transporta oxigenul și nutrienții la celulele corpului și pentru a elimina deșeurile și toxinele. 

O circulație deficitară poate duce la probleme de sănătate precum varice, tromboze, hipertensiune arterială, infarct sau accident vascular cerebral.

Ceaiurile pot ajuta la îmbunătățirea circulației sângelui prin efectul lor vasodilatator, antiinflamator, antioxidanț sau anticoagulant. 

Iată câteva dintre cele mai bune ceaiuri pentru circulația sângelui și cum se prepară:


- Ceaiul de ginkgo biloba: este un ceai obținut din frunzele unui arbore milenar, care are proprietăți de a stimula fluxul sanguin la nivel cerebral și periferic. 

Se prepară prin infuzarea a 2-3 lingurițe de frunze uscate într-o cană de apă fierbinte timp de 10 minute. Se poate consuma de 2-3 ori pe zi.

- Ceaiul de ghimbir: este un ceai obținut din rădăcina de ghimbir, care are efecte de a reduce inflamația, a preveni formarea cheagurilor de sânge și a scădea tensiunea arterială. 

cele mai bune ceaiuri pt circulatia sangelui pareri


Se prepară prin fierberea a 2-3 felii de ghimbir proaspăt într-o cană de apă timp de 15 minute. Se poate adăuga miere sau lămâie după gust. Se poate consuma de 2-3 ori pe zi.

- Ceaiul verde: este un ceai obținut din frunzele nefermentate ale plantei Camellia sinensis, care are efecte antioxidante, antiinflamatoare și vasodilatatoare. 

Se prepară prin infuzarea a 1-2 lingurițe de frunze uscate într-o cană de apă fierbinte timp de 3-5 minute. Se poate adăuga miere sau lămâie după gust. Se poate consuma de 2-3 ori pe zi.

- Ceaiul de păducel: este un ceai obținut din florile sau fructele plantei Crataegus, care are proprietăți de a regla ritmul cardiac, a scădea tensiunea arterială și a îmbunătăți circulația coronariană. 


Se prepară prin infuzarea a 2-3 lingurițe de flori sau fructe uscate într-o cană de apă fierbinte timp de 10 minute. Se poate consuma de 2-3 ori pe zi.

- Ceaiul de urzică: este un ceai obținut din frunzele plantei Urtica dioica, care are efecte diuretice, depurative și antiinflamatoare. 

Ajută la eliminarea excesului de lichide și toxine din organism și la reducerea edemelor cauzate de o circulație slabă. 

Se prepară prin infuzarea a 2-3 lingurițe de frunze uscate într-o cană de apă fierbinte timp de 10 minute. Se poate consuma de 2-3 ori pe zi.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai bune ceaiuri pentru circulația sângelui și cum se prepară. 

Voi puteți încerca și alte ceaiuri care v-au plăcut sau v-au făcut bine. 

Important este să le consumați cu moderație și să consultați medicul dacă aveți afecțiuni cronice sau luați medicamente. Sper că acest articol v-a fost util și vă doresc o sănătate de fier!

MAI POTI CITI