5 Metode de a calma durerea de dinți acasă care dau rezultate

O durere de dinți ascuțită poate fi o adevărată tortură, sau cel mai bun lucru pe care îl poți face este să mergi imediat la un dentist. Dar dacă nu există nicio clinică de urgență în apropiere sau trebuie să așteptați cel puțin câteva ore pentru o programare? Ne dăm seama cum să vă ajutați acasă și să vă faceți rău.

Durerea de dinți apare din cauza leziunii nervului care trece prin dinte sau țesutul din jur și adesea semnalează că procesul patologic a mers suficient de departe și au apărut complicații. 

Cel mai adesea, durerea depășește în mod neașteptat, agravată de căldură și presiunea asupra unui lucru greu.

În cele mai multe cazuri, cauzele durerii de dinți pot fi diagnosticate doar de un medic, dar uneori sunt destul de evidente:

Traume dentare, inclusiv din cauza șlefuirii nocturne. Durerea acută poate fi cauzată și de o fractură bruscă a unui dinte sau a rădăcinii acestuia;

Erupția molarilor de minte, care nu au suficient spațiu în gingie pentru trecerea normală;

metode dovedite pentru calmarea durerilor de dinți

În cele mai multe cazuri, durerea chinuitoare este cauzată de carii cu pătrunderea infecției în cavitatea dentară. În acest caz, o persoană poate simți durere, dar numai cu acțiunea directă a unui iritant, de exemplu, din apă rece sau fierbinte; dinte umplut incorect;

Pulpita este o inflamație a pulpei dintelui în care se află acesta. Durerea de pulpită apare spontan și nu numai sub influența iritanților, ci poate radia către ureche sau tâmplă. Este aproape imposibil să suporti o astfel de durere mult timp;

Parodontita este o inflamație a țesuturilor situate în jurul vârfului dintelui. Boala se manifestă prin durere constantă și ascuțită, localizată în zona unui dinte. Durerea este adesea pulsantă, agravată prin atingerea dintelui. Acest lucru poate cauza umflarea gingiilor și slăbirea dinților.

Cinci metode de a scăpa de durerea de dinți acasă


1) Luați un analgezic, cum ar fi ibuprofen sau paracetamol . S-ar părea că aceasta este cea mai evidentă recomandare, dar există nuanțe importante. Chiar dacă durerea este insuportabilă, în niciun caz nu abuzați de medicamente. Doza zilnică de paracetamol nu trebuie să depășească 4000 mg (4 g) pe zi. În caz de supradozaj - și pentru aceasta este suficient să iei încă unul sau două comprimate - medicamentul poate provoca insuficiență hepatică severă, până la insuficiență hepatică completă și deces.

Nu încercați niciodată să puneți o tabletă direct pe gingii, deoarece acest lucru vă poate arde gingiile și vă poate înrăutăți suferința. De asemenea, medicii sfătuiesc prudență atunci când se utilizează anestezice locale, în special cele care conțin benzocaină - în cazuri rare, poate provoca methemoglobinemie, o afecțiune periculoasă care reduce nivelul de oxigen din sânge.

2) Aplicați o compresă rece pe obraz . Această metodă este eficientă în special pentru traumatismele dentare. Cel mai bine este să folosiți o pungă de mazăre sau legume congelate, care vă va ține rece mai mult decât un prosop înmuiat în apă rece.

3) Clătiți-vă gura cu apă caldă sărată. Aceasta este o modalitate ușoară de a vă dezinfecta rapid gura și de a elimina particulele de alimente care pot fi blocate între dinți. În plus, o cantitate mică de sare reduce inflamația. Pentru a prepara soluția, amestecați 1/2 linguriță de sare cu un pahar cu apă caldă.

4) Clătirea cu soluție de peroxid de hidrogen (apă oxigenată) va ajuta, de asemenea . Se știe că peroxidul de hidrogen poate reduce durerea, ameliora inflamația și poate reduce sângerarea gingiilor. Pentru a pregăti soluția, trebuie să amestecați un lichid de peroxid de trei procente cu apă caldă 50 până la 50. Asigurați-vă că îl scuipați după clătire, nu înghițiți.

5) Mestecați un cățel de usturoi Această metodă de reducere a durerii este recomandata , de exemplu, de autorii site-ului Healthline, dar, ca toate remediile „populare”, nu au eficacitate bazată pe dovezi. 

Usturoiul, un condiment comun este un anestezic natural care a fost folosit de secole pentru a calma durerile de dinți datorită proprietăți lui germicide. Cu toate acestea, unii stomatologi nu recomandă mestecatul usturoiului pentru pulpită și, cu atât mai mult, acoperirea unui dinte sau gingie bolnavă cu  usturoi - acest lucru poate crește iritația.

MAI POTI CITI