Crampe la gambe: cum să ameliorați durerea și tensiunea musculară

Crampele musculare pot apărea în orice parte a corpului. Dar cel mai adesea apar la mușchii gambei piciorului inferior. 

Crampele la gambe sunt deosebit de dureroase atunci când apar în timpul somnului.

Cauzele crampelor la gambe


Când apare o crampă, mușchiul se contractă și nu poate reveni la o poziție relaxată. Crampele la gambe și la orice alt mușchi, cu excepția nopții, pot apărea atât în ​​timpul repausului, cât și în timpul efortului.

Una dintre cauzele crampelor la picioare poate fi hipotiroidismul. Acest lucru se întâmplă atunci când glanda tiroidă nu poate produce suficienți hormoni. 

Femeile peste 50 de ani sunt mai predispuse la dezvoltarea hipotiroidismului. 

Simptomele hipotiroidismului pot include oboseală, depresie, colesterol crescut în sânge, menstruație excesivă, creștere rapidă în greutate, piele uscată și palidă, hipertensiune arterială și, desigur, dureri musculare și crampe.

Vitamine pentru crampe musculare dureroase la pulpa piciorului in timpul somnului

O altă cauză a crampelor la gambe poate fi deshidratarea, care apare atunci când organismul suferă de pierderi excesive de lichide, cum ar fi după efort. Deshidratarea poate apărea și din cauza diareei, vărsăturilor sau expunerii prelungite la căldură.

Cum să scapi de crampe la gambe? 


Cum să vă asigurați că apariția lor este redusă la minimum? În primul rând, trebuie să vă evaluați dieta. O prevenire eficientă a convulsiilor este să consumi suficientă sare. 

Cert este că așa-numita „transpirație sărată” a corpului, în funcție de răcirea acestuia, nu își va epuiza propriile rezerve de sodiu. 

Utilizarea sării în alimente, împreună cu utilizarea unei cantități adecvate de lichid, este una dintre cele mai optime tactici care funcționează pentru a opri crampele la gambe. Urmăriți un aport zilnic de sodiu de 100 mg de sodiu la 250 g de apă.

Dacă ți se întâmplă frecvent crampe la gambe, masează-ți în mod regulat mușchii gambei. 

Pe lângă faptul că ajută la relaxarea mușchilor, masajul îmbunătățește și circulația sângelui și promovează mișcarea fluidelor în țesuturi. 

Masați gambele cu frecare încrucișată, precum și cu mișcări ușoare pe lungimea gambei - veți vedea că în curând vor fi mai puține crampe.

MAI POTI CITI