Mănîncă aceste 6 alimente și scazi riscul de Accident Vascular Cerebral și alte Boli de inimă

Consumul a șase alimente de bază va reduce riscul de accident vascular cerebral și alte boli de inimă


Un studiu realizat de oamenii de știință canadieni de la Universitatea McMaster și Institutul de Sănătate Hamilton de la Institutul de Cercetare pentru Sănătatea Populației a constatat că aportul inadecvat a șase alimente cheie este asociat cu un risc mai mare de boli cardiovasculare la adulți.

Consumul de fructe, legume, leguminoase, nuci, pește și produse lactate integrale este cheia pentru reducerea riscului de boli cardiovasculare, inclusiv atacuri de cord și accident vascular cerebral. 

Studiul  a mai arătat că o dietă sănătoasă poate fi realizată în mai multe moduri, cum ar fi includerea unor cantități moderate de cereale integrale sau carne neprocesată.

Studiile anterioare și similare s-au concentrat asupra țărilor occidentale și dietelor care combină alimente nesănătoase, ultra-procesate, cu alimente bogate în nutrienți. 

cele mai bune alimente care scad riscul de accident vascular

Acest studiu a avut o amploare globală și sa concentrat pe alimentele considerate în mod obișnuit a fi benefice pentru sănătate.

Cercetătorii au obținut o estimare alimentară bazată pe studiul global actual pe scară largă și apoi au replicat-o în cinci studii independente pentru a măsura rezultatele sănătății în diferite regiuni ale lumii și la persoanele cu și fără boli cardiovasculare preexistente.

Oamenii de știință subliniază că o cantitate moderată de pește și produse lactate cu grăsime integrală este asociată cu un risc mai scăzut de boli cardiovasculare și mortalitate

Aceleași rezultate de sănătate pot fi obținute cu un consum moderat de cereale și carne - atâta timp cât este vorba de cereale integrale nerafinate și carne neprocesată.

Cercetătorii recomanda un aport mediu zilnic de: fructe, doua-trei porții; legume - două până la trei porții; nuci - o porție, produse lactate - două porții. 

De asemenea, este recomandat să adăugați în dietă trei până la patru porții săptămânale de leguminoase și două până la trei porții săptămânale de pește. 

Posibilii înlocuitori au inclus o porție pe zi de cereale integrale și o porție pe zi de carne roșie sau de pasăre neprocesată. 

MAI POTI CITI