Abuzul în Copilărie poate duce la Schizofrenie. Nou studiu clinic.

Neglijarea și abuzul în copilărie pot provoca stres sever care modifică semnificativ rețelele și funcțiile neuronale în timpul creșterii. 

În viitor, acest lucru poate duce la boli mintale, inclusiv depresie și schizofrenie.

Oamenii de știință coreeni au identificat eliminarea excesivă a sinapselor mediată de astrocite ca o cauză a bolilor mintale cauzate de trauma abuzului din copilărie. 

Studiul lor a fost publicat în Immunity, principala revista internațională în domeniul imunologiei.

pareri schizofernia la copii si abuzul in copilarie

Echipa de cercetare a descoperit că ștergerea excesivă mediată de astrocite a sinapselor excitatoare din creier ca răspuns la hormonii de stres este cauza bolilor mintale cauzate de neglijarea și abuzul în copilărie.

Dovezile clinice au arătat anterior că nivelurile ridicate de stres pot duce la diferite boli psihice, dar mecanismul exact a fost necunoscut. 

Prin urmare, este de așteptat ca rezultatele acestui studiu să fie aplicate pe scară largă în prevenirea și tratamentul unor astfel de boli.

Până acum, nu știam mecanismul exact al modului în care stresul din copilărie provoacă boli ale creierului. Acest studiu a fost primul care a arătat că fagocitoza excesivă a astrocitelor poate fi o cauză importantă a unor astfel de boli. În viitor, controlul răspunsului imun al astrocitelor va fi folosit ca obiectiv fundamental pentru înțelegerea și tratarea bolilor creierului”, a declarat unul dintre autorii studiului, Won-Sook Chung, profesor la Departamentul de Științe Biologice, Korea Advanced. Institutul de Știință și Tehnologie. 

MAI POTI CITI