Minecto Alpha 10 ml insecticid sistemic Syngenta (ardei, salata, tomate) pareri forumuri produse fitofarmacie bune si ieftine

Minecto Alpha 10 ml insecticid sistemic foliar/ fertirigare, Syngenta (ardei, salata, tomate) Poti citi comentariile de pe pagina produsului fitosanitar. Atentie: toate produsele din fitofarmacie au si comentarii negative, deci nu este cazul sa va temeti.

Rating-ul clientilor. Produsele cele mai bune au peste 4 stele ca rating. Comentariile si opiniile sunt verificate. 

Puneti accent pe comentariile ce au afisat termenul „Achizitie verificata”. Pareri Pro si Contra. Cititi cu atentie avantajele ei dezavantajele produsului, aceste aspecte sunt relatate de catre clienti in comentarii.

păreri am folosit Minecto Alpha 10 ml


Ce este și pentru ce se folosește Minecto Alpha 10 ml


Minecto Alpha este un insecticid cu mod de actiune sistemic, avand un spectru larg de combatere intr-un numar mare de culturi horticole. 

Produsul este conceput atat pentru aplicare foliara cat si pentru mod de folosirea prin instalatia de irigare prin irigare. 

Insecticidul Minecto Alpha actioneaza in mod principal prin ingestie, dar are si actiune de contact. De asemenea are protectie impotriva virusilor ( prin activarea mecanismelor de aparare ale plantei).

Minecto Alpha se prezinta sub forma de suspensie concentrata si contine doua substante active complementare: ciantraniliprol si acibenzolar-s-metil. 

Mod de actiune: Ciantraniliprol face parte din clasa diamidelor si este un modulator al receptorului de rianodina. 

El adera la receptorul de rianodina din celulele musculare si provoaca deschiderea canalului. 

Aceasta are ca rezultat deplasarea unui flux de ioni de calciu din rezervele interne catre citoplasma cauzand paralizia musculara, incetarea hranirii si moartea insectelor. 

Actioneaza in principal prin ingestie, desi are si o activitate usoara de contact. 

Acționează după cateva ore in cazul primelor stadii larvare. Acibenzolar-s-metil este rapid absorbit de plante după o aplicare foliara si de asemenea este translocat dinspre radacini după aplicarea la sol. 

Atunci cand este aplicat pe plante ce prezinta sensibilitate la boli, activează mecanismele de aparare. in cazul infectiilor cu virusi, atunci cand se activează mecanismul de aparare al plantei, prima reactie împotriva virusului este formarea unui tesut necrozat in apropierea infectiei, reducandu-se replicarea si propagarea virusului in interiorul plantei. 

Spectrul de combatere: 

Minecto Alpha este foarte eficient in combaterea unei game largi de daunatori cum sunt: musculita alba de sera (Trialeurodes vaporariorum), tripsul (Frankliniella occidentalis), lepidopterele (Spodoptera spp. Heliothis armigera, Tuta absoluta), insectele minatoare (Liriomyza spp.) 

Recomandare de mod de folosire: 

Minecto Alpha se aplica foliar sau prin instalatia de irigare prin picurare la culturile omologate conform instructiunilor din tabelul cu utilizari. 

Se recomanda aplicarea tratamentelor cand se atinge nivelul pragului economic de daunare sau la avertizare conform tabelului cu utilizari. 

Produsul poate fi aplicat la salata de la 2-3 frunze adevarate pana la formarea capatanii, iar la celelalte culturi de la 2-3 frunze adevarate pana la maturizarea fructelor cu exceptia aplicarii prin instalatia de irigare prin picurare unde timpul de pauza este de 14 zile. 

Compatibilitate: Minecto Alpha nu se va utiliza in combinatie cu alte produse! Periculos pentru albine! 

Pentru a proteja albinele si alte insecte polenizatoare, nu se aplica cand plantele de cultura sunt in timpul infloritului! 

Nu utilizati produsul in sezonul activ al albinelor! 

Nu aplicati produsul in perioada de inflorire a buruienilor! 

Distrugeti buruienile inainte de inflorire. Pentru tratamentele in sere si solarii, acoperiti sau indepartati stupii in timpul aplicarii produsului. Stupii vor fi descoperiti sau reintrodusi in sera dupa minim 24 ore de la tratament.

MAI POTI CITI